Logo Institut del Teatre

El 16 i 17 d'octubre, Viu Montjuïc amb l'Institut del Teatre

Comparteix

11.10.2021

Viu Montjuic, el parc de la cultura

L’Institut del Teatre participa el 16 i 17 d'octubre al Viu Montjuïc, un cap de setmana on 22 equipaments que habiten Montjuïc oferiran més de 70 d'activitats culturals i de lleure per a tots els públics de forma gratuïta.

En concret, l’Institut del Teatre oferirà dissabte 16 d’octubre visites guiades i gratuïtes a l’exposició «La memòria de les arts efímeres» i la reserva del Museu de les Arts Escèniques (MAE). Per a participar-hi cal inscriure’s prèviament.

També oferirà dissabte al matí dues activitats en col·laboració amb el MUHBA Refugi 307. Al mateix refugi, al carrer Nou de la Rambla 175, a les 10.30 h i a les 11.30 h s’organitza la lectura dramatitzada «Rellotge i mirall», una microdramatúrgia radiofònica de Mònica Molins que ens apropa als efectes de la Guerra Civil, i a les seves conseqüències sobre les famílies.

Es tracta d’una de les microdramatúrgies del programa de ràdio «Això és un drama» de l’Institut del Teatre, emès per iCAT de Catalunya Ràdio la temporada 2021, elaborades per estudiants o graduats de l’especialitat de Direcció i Dramatúrgia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre.

La plaça Margarita Xirgu acollirà a les 12.30 h i a les 13.15 h l’activitat «Mai més ni enlloc contra ningú. Música i dansa per construir un món millor» on ballarins de de l'Esbart Ciutat Comtal, del Conservatori Professional de Dansa (CPD) i de la Jove Companyia IT Dansa de l'Institut del Teatre, oferiran una mostra de danses, amb l'acompanyament musical de l'Orquestrina Sinerenca, associades a la pèrdua, al dol però també a l'esperança i a l'alegria per construir conjuntament un món millor, més just i en pau.

Graduats de l’Institut al Jardí Botànic, al Castell de Montjuïc i al Caixafòrum

D’altra banda, graduats de l’Institut del Teatre participen en altres activitats organitzades com és el cas de la ruta del Jardí Botànic al Gabinet Salvador, que compta amb una visita teatralitzada dissabte i diumenge a les 10.30 h amb dramatúrgia i direcció escènica de Sílvia Navarro, la participació de Tània Gumbau com a figurinista i els intèrprets José Pedro García Balada i Marçal Bayona. 

La graduada del CSD Paloma Muñoz oferirà la peça «Stone & Silk» al Castell de Montjuïc amb el suport del Graner a les 18.45 h amb els intèrprets, també graduats del CPD i IT Dansa, Tanit Cobas, Jacob Gomez, i Lara Misó.  

Per últim, diumenge 17 a les 16.30 h, 17.30 h i 18.30 h al Caixaforum la graduada del CSD Raquel Klein ofereix «Reflex #1», una proposta de recerca coreogràfica site-specfic sobre el temps i la seva percepció que busca incorporar l'arquitectura com a mitjà d'amplificació de les possibilitats paisatgístiques del cos.

Podeu ampliar la informació sobre Viu Montjuïc a la web  www.barcelona.cat/viumontjuic. Les activitats són gratuïtes però cal reserva prèvia per accedir-hi. Les inscripcions a les activitats estaran disponibles a partir del dilluns 4 d'octubre a les 16:00 hores.  

Aquesta és la primera edició d’aquest esdeveniment insòlit que busca visibilitzar l’activitat cultural del Parc, i crear nous espais, usos compartits, i establir sinergies entre els diversos equipaments.

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x