Logo Institut del Teatre

Annobón , el Premi Adrià Gual 2020, es representa a l’Institut del Teatre

Comparteix

20.9.2021

Annobón, Premi Adrià Gual 2020

El projecte guanyador del Premi Adrià Gual de l’any 2020, Annobón, de l'associació Fora de Quadre, es podrà veure del 24 al 26 de setembre a l’Institut del Teatre. L'estrena estava programada pels dies 16, 17 i 18 de juliol al Teatre Lliure dins del Festival Grec de Barcelona però les representacions es van haver de cancel·lar a causa del Covid-19.

Annobón es basa en la novel·la de l’escriptor equatoguineà Juan Tomás Ávila Laurel Arde el monte de noche (2009). És l’escriptor més traduït de Guinea Equatorial malgrat que la seva obra no ha estat mai publicada en català. Juan Tomás Ávila Laurel viu refugiat a Sant Cugat del Vallès des del 2011, quan va protagonitzar una vaga de fam per denunciar les complicitats espanyoles amb la dictadura que viu Guinea Equatorial, una de les més longeves del món. La seva obra és una referència de la literatura postcolonial i és estudiada en universitats de diversos països, especialment als Estats Units.

L’espectacle explica amb ulls de criatura com és créixer a l'illa d'Annobón, situada enmig de l'Oceà Atlàntic i que fou utilitzada pels portuguesos com a parada d’avituallament per als vaixells que transportaven esclaus des del continent africà fins a les costes d’Amèrica. Espanya la va colonitzar des de finals del segle XVIII fins al 1968.

Al marge del Premi Adrià Gual, l'obra també ha estat finalista de l'edició número tretze del Premi Quim Masó de Producció Teatral.

Fora de Quadre està formada pels graduats de l’Escola Superior d’Art Dramàtic Ricard Boyle, Andrea Bel, Sara Espinosa, Esteve Mulero i Joan Escrivà-Escolà, i compta també amb la participació activa del mateix autor de la novel·la.

Ara es podrà veure del 24 al 26 de setembre al Plató i les sessions seran gratuïtes, però per motius d’aforament les representacions només seran per invitació amb reserva prèvia.

El Premi Adrià Gual, que convoca l’Institut del Teatre des de l’any 2012, té l’objectiu de donar suport i impulsar la producció i exhibició d'un muntatge d'arts escèniques a partir de projectes d'escenificació que combinin professionalitat, qualitat i creativitat. El projecte guanyador rep 30.213,20€ i el Festival Grec de Barcelona es compromet a incloure’l dins la programació del festival de l’any següent, sempre i quan s'adigui a les línies artístiques i criteris del Grec Festival de Barcelona

Algunes de les companyies que han guanyat el Premi Adrià Gual són la Companyia Ignífuga, Obskené, la Calórica o Mos Maiorum, entre altres.

Trobareu més detalls d’Annobón i de les reserves en aquest enllaç


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x