Logo Institut del Teatre

El Conservatori Superior de Dansa torna a Wad Ras amb el projecte “La dansa pren sentit"

Comparteix

2.2.2021

Els alumnes de 2n de Pedagogia de la Dansa han preparat el projecte per a les internes de Wad Ras

Per quart any consecutiu, el Conservatori Superior de Dansa (CSD) ha elaborat un nou projecte per apropar la dansa a un grup d’internes de la presó de Wad Ras de Barcelona. Aquest cop però, a causa de la crisi sanitària, la dotzena d’estudiants de 2n curs de l’especialitat de Pedagogia de la Dansa que han definit el projecte junt amb els professors Enric Sebastiani i Montse Lloret, en comptes d’anar presencialment a la presó per treballar amb les internes, han lliurat aquest dilluns 1 de febrer a diversos tècnics del centre penitenciari un document així com vídeos i àudios explicatius perquè sàpiguen com dur-lo a terme.

El projecte, sota el títol “La dansa pren sentit” proposa fer un taller de cinc sessions, cadascuna centrada en un sentit: vista, olfacte, tacte, gust i oïda. Cada sessió inclou tres parts: l’escalfament inicial, l’execució de diversos exercicis relacionats amb el sentit específic de la sessió, i una tercera part que inclou una coreografia molt breu. Alhora, el projecte proposa concloure l’experiència amb la realització d’una coreografia final que resulti d’ajuntar les cinc seqüències coreogràfiques curtes resultants del treball de cada sentit.

Amb tot, els objectius principals del projecte són aconseguir que les internes de Wad Ras experimentin els beneficis del moviment corporal i vegin potenciades la creativitat, la memòria, i en general la sensació de benestar que proporciona la dansa.

Aquesta és la quarta vegada que l’Institut del Teatre i el Centre Penitenciari de Dones de Barcelona col·laboren en aquest projecte d’apropament a la dansa. L’experiència permet als estudiants aprendre a partir de l’experiència i tenir l’oportunitat de treballar amb un col·lectiu amb qui difícilment han contactat abans, així com ser capaços d’analitzar les seves necessitats i determinar la forma més adequada de treballar-hi. Alhora, la iniciativa és un servei de voluntariat social que afavoreix l’augment de la confiança de les internes, promou la unitat entre elles i impulsa l’expressivitat de les participants.


Continguts relacionats

  • Vídeo promocional de presentació del projecte de dansa a Wad Ras

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x