Logo Institut del Teatre

Tres peces del MAE a la nova exposició del Museu de les Cultures del Món

Comparteix

4.2.2021

El MAE cedeix peces a l'exposició del Museu de les Cultures del Món

El 29 de gener s'inaugura al Museu de les Cultures del Món de Barcelona l'exposició "UDJAT. L'exotisme de l'antic Egipte a Barcelona" i el Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre (MAE) hi col·labora amb la cessió de dos teatrins i un vestit.

La mostra, que es podrà veure fins al 15 de juny a la seu del carrer Montcada, és una invitació a la reflexió sobre la pervivència i la constant reinterpretació d’una de les civilitzacions que ha exercit una influència més poderosa i duradora sobre la cultura occidental: l’antic Egipte.

L’exposició fa un recorregut del mite cultural egipci des de l’època medieval fins a l’actualitat a través del nombre d’empremtes disseminades per Barcelona ja sigui a l'arquitectura, en noms de carrers, tombes, parcs i jardins o en escenografies teatrals, entre d'altres.

En aquest sentit, el  MAE ha col·laborat amb el préstec de dos teatrins de Francesc Soler i Rovirosa per a l'òpera Aïda de Verdi, un de l'acte II, de la funció del Teatre Principal de Barcelona el 16 d'abril de 1876 i l'altre de l'acte III, de l'exterior del temple a la vora del Nil.

L’altra peça prestada és un vestit de la mateixa òpera amb els seus complements, un pectoral amb forma de falcó, un braçalet, un altre pectoral en forma de fulles, un casc, una corona amb incrustacions de pedreria i unes sandàlies, del tenor Francesc Viñas, per al personatge de Radamés.

Francesc Viñas,  considerat un tenor versàtil des del punt de vista vocal i especialitzat en Wagner, va cantar Aïda per primera vegada al Gran Teatre de Liceu el 10 de desembre de 1903. Va triomfar en nombrosos teatres de tot el món, com ara a Milà, Londres, Nova York, Filadèlfia, Boston o Chicago.

L’exposició també reprodueix un esbòs escenogràfic i 20 figurins de Francesc Soler i Rovirosa per Aïda.

Totes aquestes peces han estat restaurades i es podran veure juntament amb les reproduccions d'escenografies i figurins del mateix autor.

Per més informació de l’exposició i compra d’entrades, podeu consultar aquest enllaç

Podeu consultar tota l’obra escenogràfica de Francesc Soler i Rovirosa per Aïda, així com el conjunt d’indumentària de Ramadès per Aïda de Francesc Viñas a Escena Digital, el catàleg del MAE.


Continguts relacionats

  • vestit amb els seus complements del tenor Francesc Viñas per al personatge de Radamés a Aïda
  • Teatrí per a Aïda de Francesc Soler i Rovirosa
  • esbòs escenogràfic i 20 figurins de Francesc Soler i Rovirosa per  Aïda.
  • Cartell de l'exposició UDJAT. L'exotisme de l'antic Egipte a Barcelona

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x