Logo Institut del Teatre

«Viaje a la Luna», el nou espectacle d’IT Teatre, al Lliure de Gràcia

Comparteix

29.1.2021

Viaje a la Luna. Foto de Sílvia Poch

Del 3 al 14 de febrer el Lliure de Gràcia acollirà Viaje a la Luna, el nou projecte d’IT Teatre dirigit per la directora d'escena, dramaturga, escenògrafa, figurinista i intèrpret, Marta Pazos.

Viaje a la Luna és l’únic guió de cinema que va escriure Federico García Lorca durant la seva estada a Nova York, l'any 1929. Es tracta d’un text escrit al pintor i director de cine mexicà Emilio Amero i és una contesta a Buñuel i a Dalí després d’haver vist el film Un chien andalou.

Coetani a les obres Poeta en Nueva York o El público, Viaje a la Luna està compost per 72 escenes. Per Pazos aquesta és la primera vegada que es summergeix en el món lorquià i ho fa des d’un punt de vista plàstic, connectant el viatge interior del poeta andalús amb què significa fer art i ser artista ara. El resultat és un muntatge que promet ser una road movie carregada de simbolisme i d’erotisme. Una festa dels sentits.

El projecte pedagògic IT Teatre  es va posar en marxa el curs 2016-2017 per tal de proporcionar als graduats i graduades de totes les especialitats de l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD) l'oportunitat de participar en un procés creatiu i de producció complet. Les persones que integren l'equip artístic del projecte de cada temporada se seleccionen amb una audició (prèvia inscripció) i reben un suport en forma de beca durant els mesos que dura el procés de creació. Aquest període d'aprenentatge i treball culmina amb l'estrena i representació d'una peça escènica en un espai d’exhibició públic o privat del circuit professional.

En aquesta edició, s’han seleccionat a través d’una audició els graduats d’interpretació Laia Alberch, Marc Domingo, Rut Girona, Cristina Martínez, Clara Mingueza, Mariona Rodríguez, Gal·la Sabaté i Paula Sunyer i els graduats de direcció i dramatúrgia Sadurní Vergés i Àlex Pereira.

Enguany, s’ha establert un acord de coproducció amb el Teatre Lliure per a les dues properes edicions (20-21 i 21-22) amb l'objectiu que els espectacles creats dins del projecte tinguin una contractació i exhibició professional.

Aquesta temporada es va acordar amb el Teatre Lliure oferir la direcció a Marta Pazos, una de les creadores més efervescents de l'avantguarda escènica espanyola. És la directora artística de la companyia Voadora on desenvolupa un llenguatge propi basat en la plàstica, la música, la hibridació de disciplines i la investigació escènica constant.

Fins ara el projecte IT Teatre ha realitzat muntatges dirigits per Carles Santos i Jordi Oriol, el director i investigador teatral belga Chokri Ben Chikha o Roger Bernat que s’han representat al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), a la Sala Beckett, al CCCB i també s’han realitzat gires al Festival Temporada Alta, a teatres de Rotterdam i Gent, al Festival Grec de Barcelona o al Lliure de Gràcia.


Continguts relacionats

  • Viaje a la Luna. Foto de Sílvia Poch
  • Viaje a la Luna, projecte IT Teatre 2020. Foto de Tamara de la Fuente

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x