Logo Institut del Teatre

Silvia Batet guanya el Premi de Dansa 2020 de l’Institut del Teatre amb ‘Oblivion’

Comparteix

30.11.2020

Oblivion de Silvia Batet. Imatge de Luis San Andrés

La graduada del Conservatori Superior de Dansa (CSD) de l’Institut del Teatre, Silvia Batet, ha guanyat la sisena edició del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre celebrada aquest diumenge 29 de novembre al Mercat de les Flors.

La coreografia guanyadora és ‘Oblivion’, una paraula que en anglès significa oblit, dominada per la idea de l’etern vagar i del cercle. El jurat va destacar la capacitat de crear un imaginari poètic evocatiu a través d’una construcció aparentment senzilla que desplaça els ballarins de forma ingràvida per l’espai, amb una posada en escena també a destacar.

La coreografia, interpretada per Marta García, Vera Palomino, Raquel Romero, Pere Seda i Anna Serra, rebrà una dotació econòmica per ser desenvolupada en un espectacle de 50 minuts que s’estrenarà en el marc del Festival Grec de Barcelona 2021.

Silvia Batet és diplomada en el Grau Professional en Dansa Clàssica pel Conservatori Professional de València i en el Grau Superior en Coreografia pel Conservatori Superior de Dansa de l'Institut de Teatre. Formada en danses urbanes per professors com Storm, Kanga Valls o Fidel Buika, les seves coreografies uneixen diferents llenguatges físics per parlar de la contemporaneïtat. Les seves peces s'han mostrat en diferents festivals i certàmens nacionals.

Més guardons entre els finalistes

El Mercat de les Flors va acollir aquest diumenge 29 de novembre la funció de les finalistes amb les peces de 15 minuts Japan, de Mabel Olea; Oblivion, de Sílvia Batet, i Spam. Only for you, de Clàudia Mirambell.

A banda de la coreografia guanyadora, el jurat va concedir el Premi a la Millor Ballarina a Paula Tato, una de les ballarines de Japan de Mabel Olea, graduada en dansa contemporània al Conservatori Professional de Dansa (CPD).

En la gala també es va concedir el Premi del Públic, guardó que enguany ha coincidit amb el premi del jurat, atorgat a ‘Oblivion’ de Silvia Batet.

El SAT Espai Dansat també va lliurar el Premi del SAT a la peça de Mabel Olea ‘Japan’, que es podrà veure en format d’espectacle coreogràfic de 50 minuts al SAT Teatre en la temporada 2020-21.

El Premi de Dansa de l’Institut del Teatre busca potenciar el treball de joves creadors i intèrprets, oferint-los un ajut econòmic a la producció, així com l’exhibició de la peça guanyadora i de les finalistes en contextos professionals.

Està organitzat amb la col·laboració del Grec Festival Barcelona, Mercat de les Flors, Graner, SAT Espai Dansat, La Caldera Les Corts, el Centre Cívic Barceloneta i l'Associació de Professional de la Dansa de Catalunya APdC i L'Estruch.

Més informació sobre el Premi de Dansa en aquest enllaç.


Continguts relacionats

  • Japan de Mabel Olea. Imatge de Luis San Andrés
  • Spam, de Clàudia Mirambell. Imatge de Luis Sanandrés

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x