Logo Institut del Teatre

Fora de Quadre guanya el Premi Adrià Gual 2020 amb “Annobón”

Comparteix

4.11.2020

Imatge de l'escriptor Juan Tomás Ávila Laurel. Imatge de Josep Gutiérrez

L’obra de teatre “Annobón”, de l'associació Fora de Quadre, és la guanyadora de la vuitena edició del Premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre.

Basada en “Arde el monte de noche” (2009), la novel·la més traduïda de l’escriptor equatoguineà Juan Tomás Ávila Laurel, l’obra explica amb ulls de criatura com és créixer a l'illa d'Annobón, situada enmig de l'Oceà Atlàntic. 

Fora de Quadre la formen, entre altres, els alumnes de l’Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD)  Ricard Boyle i Andrea Bel, que estan a punt de graduar-se, i els graduats de l'ESAD Sara Espinosa, Carla Vidal i Esteve Mulero, i comptaran també amb la participació activa del mateix autor de la novel·la.

Juan Tomás Ávila Laurel viu refugiat a Sant Cugat del Vallès des del 2011, quan va protagonitzar una vaga de fam per denunciar les complicitats espanyoles amb la dictadura que viu Guinea Equatorial, una de les més longeves del món. La seva obra és una referència de la literatura postcolonial i és estudiada en universitats de diversos països, especialment als Estats Units. És l’escriptor més traduït de Guinea Equatorial, país que es va independitzar d’Espanya fa 52 anys, malgrat que la seva obra no ha estat mai publicada en català.

El resultat final es podrà veure en la propera edició del Festival Grec de Barcelona, dedicat al continent africà, el juliol del 2021.

El Premi Adrià Gual

El Premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre neix l’any 2012 amb l’objectiu de donar suport i impulsar la producció i exhibició d'un muntatge d'arts escèniques a partir de projectes d'escenificació que combinin professionalitat, qualitat i creativitat.

Pot optar al premi qualsevol col·lectiu de professionals de les arts escèniques sempre i quan tingui personalitat jurídica pròpia i tingui com a mínim tres graduats de les escoles superiors de l’Institut del Teatre. Els projectes que es presenten han de ser inèdits i no tenir caràcter acadèmic.

El projecte guanyador rep 30.213,20€ i el Festival Grec de Barcelona es compromet a incloure’l dins la programació del festival de l’any següent, sempre i quan s'adigui a les línies artístiques i criteris del Grec Festival de Barcelona

Algunes de les companyies que han guanyat el Premi Adrià Gual són la Companyia Ignífuga, Obskené, la Calórica o Mos Maiorum, entre altres. 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x