Logo Institut del Teatre

Comença el festival IF Barcelona dedicat a l'univers dels titelles

Comparteix

6.10.2015

PSEUDO Marcel·li Antúnez. Foto Carles Rodríguez

El festival IF Barcelona - Titelles, Màquines i Fils arrenca amb la inauguració de l'exposició Figures del desdoblament que es podrà veure del 8 d'octubre al 10 de gener a l'Arts Santa Mònica.

L'exposició ha estat ideada per Toni Rumbau i Anna Valls, directora del Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l’Institut del Teatre, d'on provenen gran part de les peces exposades.

La mostra ocupa els dos pisos de l’Arts Santa Mònica. A la primera planta hi ha «Les 7 portes de l’alteritat», un recorregut temàtic per set espais que formen un itinerari amb la idea del desdoblament figuratiu. Al segon pis es troba «El rebost del titella», un desplegament dels diversos àmbits, tècniques i especificitats del teatre de titelles, i l'espai «La Fàbrica i els Artistes» amb imatges, textos i cartells de les companyies històriques fins als  nous creadors.

A més del fons del MAE, les peces que s’exposen provenen de creadors en actiu, artistes individuals, companyies i associacions.

Simposi de titelles

L'Institut del Teatre col·labora amb l'IF Barcelona acollint a la seva seu de Montjuïc el Simposi Teatre de Titelles: desdoblament i alteritat els dies 22 i dissabte 23 d'octubre i la V Jornada Internacional Educació i Titelles: Els titelles, un alter ego que gestiona les emocions el dissabte 24 d'octubre.

Coincidint amb la celebració del simposi i la jornada, l'Institut del Teatre presenta la mostra Capturar l’alè de fotografies de Jesús Atienza sobre els titelles, del 22 d’octubre al 7 de febrer.

Consulteu el programa complet d'activitats del festival al web: IF Barcelona


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x