Logo Institut del Teatre

“L’Esforç: l’alternança dinàmica en el moviment”, nou volum de la col·lecció “Materials pedagògics”

Comparteix

29.10.2020

L'Esforç: l'alternança dinàmica en el moviment

L’Institut del Teatre publica “L’Esforç: l’alternança dinàmica en el moviment” d’Angela Loureiro amb traducció de l’exprofessor del Conservatori Superior de Dansa (CSD) Agustí Ros.

Es tracta d’un assaig d’Angela Loureiro on s’estudia la manera com cada persona inverteix el Pes, el Temps, l’Espai i el Flux i els articula per crear frases de moviment. El llibre proposa, d’una banda, la descripció analítica dels principis i de les dimensions del moviment segons la concepció de l’”Effort” de Rudolf Laban, qui als anys 20 del segle passat inicia les investigacions sobre la dinàmica del moviment i els seus components, i de l’altra, apunta una descripció històrica d’aquest enfocament teòric i pràctic al llarg de la segona meitat del segle XX.

L’autora d’Angela Loureiro de Souza va conèixer l’enfocament de Laban l’any 78 durant la creació de la companyia de dansa contemporània Atores Bailarines do Rio de Janeiro. Des d’aleshores ha aprofundit en el treball corporal i creatiu d’aquest enfocament.

La col·lecció Materials Pedagògics ha estrenat un nou disseny, amb un format més petit i còmode per poder llegir.

Podeu trobar aquesta publicació i la resta de la mateixa col·lecció a la Llibreria de la Diputació de Barcelona i a la nostra biblioteca.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x