Logo Institut del Teatre

«Això és un drama», el programa de ràdio d’arts escèniques de l’IT, reprèn les emissions

Comparteix

15.10.2020

Això és un drama, octubre 2020

El Teatre Estudi ha acollit aquest dijous, 15 d'octubre, el primer programa de la nova temporada d’«Això és un drama», el programa de ràdio dedicat a les arts escèniques impulsat des de l’Institut del Teatre.

El programa va iniciar la seva quarta temporada el mes de març, però a causa del COVID-19 es va haver de suspendre.  Ara, reprèn l’emissió amb la periodista Txell Bonet com a presentadora i la col·laboració, iniciada l’any passat, amb iCat fm, que cada divendres penjarà els podcats a la web de l'emissora.

La quarta temporada d’«Això és un drama» tindrà convidats de renom, com per exemple Mònica Glaenzel, Joan Yago, Mercè Sarrias, la productora d’El Terrat Mercè Puy, el director de la revista El món d’ahir Manel Lucas, o l’actriu de la companyia José y sus Hermanas, Marta Díez.

També compta amb la col·laboració del Museu Monestir de Pedralbes i quatre de les microdramatúrgies que oferirà tindran a veure amb el museu. Els autors dels textos dramàtics són els graduats de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) Andrea Bel, Montserrat Alcantarilla, Jordi Agut i Gerard Bidegain, i seran interpretats pels actors Candela Antón, Miranda Gas i Pau Escobar. La mateixa directora del museu, Anna Castellano, a més de les historiadores Araceli Rosillo i Mercè Gras, també participaran en diversos programes. El darrer dia d’emissió, el dijous 17 de novembre, «Això és un drama» s’emetrà des de les seves instal·lacions.

Una segona novetat d’aquesta temporada és la col·laboració amb el grup de teatre de la presó de Lledoners, gràcies a  l’Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC). En aquest sentit, una de les microdramatúrgies, dirigida  pel dramaturg i graduat de l’ESAD Sadurní Vergés, s’ha preparat en col·laboració amb el grup de teatre, que serà present al programa el mateix dia de la seva lectura dramatitzada.

La resta de microdramatúrgies del programa les han elaborat l'alumnat de l’ESAD de l’assignatura de guió radiofònic, impartida per la professora Teresa Vilardell, i els intèrprets que les llegiran s’han seleccionat a partir d’un càsting organitzat a través de l’AADPC.

Altres complicitats

Aquesta nova edició també compta amb la col·laboració del Taller de Músics, que triarà els grups musicals que posaran música en directe a cada programa. En aquest primer programa del mes d’octubre, el grup convidat és Itzipa, format per músics del Taller.

En l’apartat de recomanacions, el Museu d’Arts Escèniques clourà cada sessió amb una recomanació de lectures relacionades mentre que els alumnes de l'escola Joso de còmic i il.lustració, tornen a col·laborar elaborant il·lustracions sobre les microdramatúrgies emeses que es podran veure posteriorment en una petita exposició al vestíbul de la sala d’exposicions del MAE.  

Altres col·laboradors de la tercera temporada del programa són, Maresme Brewery, AADPC, APdC i La Bacanal.

«Això és un drama» es farà cada dimarts des de la sala d’exposicions del Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l’Institut del Teatre, de 18.30 a 20 h fins el 17 de novembre. El 10 de novembre es durà a terme al matí, a les 12.30h, per tal de comptar amb la presència del grup de teatre de la presó de Lledoners. Podeu escoltar els dos programes emesos el mes de març i el programa del dijous 15 d'octubre al podcast d'IcatFm.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x