Logo Institut del Teatre

Igualtat de gènere i prevenció

Comparteix

L’Institut del Teatre disposa d'un «Protocol per a la prevenció, detecció i actuació de l’assetjament sexual, per raó de sexe, orientació sexual i/o identitat de gènere», en l’àmbit de l’alumnat.

L’Institut del Teatre, com a institució pública especialitzada en la formació i la transferència de coneixement en l'àmbit de les arts escèniques, vol aconseguir un entorn formatiu i de treball segur i respectuós, i evitar qualsevol tipus d'assetjament. Per això, s'ha dotat d’un instrument que  té per objectius:

  • Establir els mecanismes de prevenció, de protecció i resposta  per evitar que es produeixin situacions d'assetjament sexual, per raó de sexe, orientació sexual i/o identitat de gènere.
  • Informar, sensibilitzar i formar a tot el personal i l'alumnat en matèria d’assetjament.
  • Definir els òrgans responsables i les responsabilitats dels membres que intervenen en l’aplicació del present protocol.
  • Determinar el circuit i procediment d'actuació davant situacions d'assetjament.


Així mateix, s’ha creat una comissió específica encarregada d’investigar i emetre informes vinculants davant possibles casos d’assetjament, la qual està formada per una representant de l’àmbit educatiu, una representant de l’alumnat, una persona amb expertesa en situacions d’assetjament sexual i una persona especialitzada en procediment normatiu que actua com a secretariària de la comissió.

Si pateixes o tens coneixement d’un cas d’assetjament, o senzillament vols fer alguna consulta sobre el tema, pots contactar amb la Comissió.

Si necessites activar el protocol i sol·licitar la intervenció de la Comissió cal emplenar la següent documentació:

 — La instància oficial d’activació del Protocol adreçada a la Comissió.  

— La sol·licitud d'intervenció de la Comissió en un sobre tancat junt amb la instància. 

També podeu consultar un resum del «Protocol per a la prevenció, detecció i actuació de l’assetjament sexual, per raó de sexe, orientació sexual i/o identitat de gènere» de l'Institut del Teatre. 

Les víctimes d'abusos de poder i assetjament sexual de l'Institut del Teatre, també tenen a la seva disposició el Servei d'Atenció Psicològica.

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x