Logo Institut del Teatre

Formació en arts escèniques per a persones afectades per malalties mentals, en col·laboració amb l'Hospital de Sant Pau

Comparteix

17.3.2017

20170317 131827 noti ok

L’Institut de Teatre i l’Hospital de Sant Pau han signat un conveni de col·laboració entre totes dues entitats per a la realització d’una formació en arts escèniques adreçada a persones afectades per malalties mentals, usuàries del Club Social Dr. Pi i Molist, de l’Hospital de Sant Pau. Per part de l'Institut del Teatre, ha signat la directora general, Magda Puyo, i per part de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el gerent, Albert Salazar. En representació de la Diputació de Barcelona, ha assistit a l'acte el diputat de Cultura, Juanjo Puigcorbé.

Les activitats consistiran en dos tallers formatius que es portaran a terme durant el 2017, un de teatre i un altre de dansa, impartits per graduats/des de l’Institut de Teatre de la Diputació de Barcelona. 

En el context de l’aportació de la cultura als àmbits comunitaris, educatius i de salut, cal tenir present el paper destacat del teatre i la dansa en l’empoderament de les persones i l’establiment de vincles entre aquestes i la comunitat.  En aquest sentit,  l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, en tant que centre de formació, documentació i recerca, està compromès estèticament i èticament amb projectes escènics vinculats als entorns  socieducatius i terapèutics.

Els tallers s’impartiran al llarg de l’any a excepció dels períodes de vacances. La previsió és realitzar, durant 2017, 40 sessions de formació de cadascú dels tallers, un dia a la setmana amb una durada presencial d’una hora cadascun.

El tallers tindran una capacitat orientativa d’unes 15 persones i es realitzaran en espais del Club Social. Ambdues institucions organitzaran també, com a mínim, una sessió d’exhibició oberta a familiars, professionals i altres persones interessades.

Aquesta és una més de les activitats que al llarg de l’any organitza la Unitat de Recursos Comunitaris del Servei de Psiquiatria de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, a través del Club Social Dr. Pi i Molist i que tenen com a objectiu la rehabilitació i la recuperació de les persones amb Trastorn Mental Sever (TMS) per a què puguin incorporar-se a la seva comunitat.

El Club Social Dr. Pi i Molist

És un servei especialitzat adreçat a persones que, a causa de patir un trastorn mental, tenen dificultats en la seva inclusió social i comunitària. Aquest servei té com a finalitat fomentar el manteniment dels vincles afectius i de relació amb l’entorn, i generar espais que possibilitin l’adquisició d’habilitats i competències personals mitjançant l’ocupació significativa del temps lliure, per promoure un increment de la socialització i, per tant, de l’autonomia personal i la qualitat de vida.

El Club Social disposa d’una variada programació d’activitats de dilluns a dissabte, sempre al costat de les propostes de les persones usuàries i de les oportunitats que ofereix l’entorn. A més, la proposta és que des del Club Social es pugui participar de les diferents celebracions que es porten a terme a nivell de barri/districte/ciutat, així com de celebracions típiques que es repeteixen cada any com poden ser Carnestoltes, Sant Jordi, la Castanyada o Nadal.


Continguts relacionats

  • 20170317 132203 resized
  • 20170317 130743 resized
  • 20170317 130730 resized
  • 20170317 130941 resized

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x