Logo Institut del Teatre

Taller Sofia Asencio: “Desenterrando cantes”

Comparteix

25 de novembre de 2023


L'àrea de Recerca i Innovació de l'institut del teatre i el Laboratori d'Investigació des del Flamenc de l'Institut del Teatre organitzen aquesta sessió amb Sofia Asencio, ballarina, dramaturga i cofundadora de la cia Societat Doctor Alonso.

A partir del mètode per a l'excavació de les paraules anomenat “El desentarrador” (creat per la companyia Societat Doctor Alonso) es posarà la mirada a la paraula, la seva corpologia i la seva relació amb el cos i l'acció. Desenterrant, en aquesta ocasió, paraules en sentit real i figurat de l'àmbit de la investigació en dansa, les lletres del cant i el glossari del flamenc.

Sofía Asencio (Valencia) és coreògrafa, intèrpret i creadora. Ha treballat com a ballarina durant 10 anys amb diferents companyies (L'anònima Imperial, Mudances, Vicente Saez, Cia. ACTA i General Elèctrica) amb les quals ha realitzat gires tant nacionals com internacionals. 

Codirigeix des de 2002, juntament amb Tomas Aragay, la Societat Doctor Alonso, on és alhora dramaturga, coreògrafa i intèrpret. En aquest projecte ha col·laborat en la creació dels espectacles "Sobre la belleza", "Shopping bread", "Santa Sofía, el solo de una ignorante", "Sobre la mort", "El traspiés de Luisa "," Volum II ", Ramón 2108 "," Ácido folclórico"," Club Fernando Pesoa ""La naturaleza y su temblor ", "Introducción a la introducción", "El desenterrador", " Y los huesos hablaron " i "Anarchy".   

Entre els anys 2004 i 2011 va dirigir juntament amb Ernesto Collado i Tomàs Aragay el festival site specific MAPA. A format part de l'equip curatorial del Festival Sâlmon i ha estat artista resident en MACBA ( Barcelona). actualment gira amb la seva obra "Noche cañon" 


Horari
De 15 a 19.30h


Preu
Activitat gratuïta oberta a la comunitat IT. Les persones interessades han d'escriure a leridabj@institutdelteatre.cat abans del 23 de noviembre.


Ubicació

Aula P2.D4


Adreça
Plaça Margarita Xirgu s/n
08004 Barcelona


Continguts relacionats

  • Taller amb Sofia Asencio. Imatge de Societat Doctor Alonso. Archivo ARTEA

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x