Logo Institut del Teatre

Formació de Dansa en xarxa

Comparteix

La Formació Dansa en Xarxa s'adreça a docents de les escoles de dansa i els seus alumnes interessats en presentar-se a les proves d’accés del Conservatori Professional de Dansa.

Formació Dansa en Xarxa

Aquest projecte va néixer el curs 2015-16, sota el nom de Formació Continuada en Dansa Espanyola, i s'ha ampliat oferint les especialitats de Dansa Clàssica, Dansa Contemporània i Dansa Espanyola amb el títol de Formació de Dansa en Xarxa.

El projecte s’inspira en la demanda de diverses escoles de posar en comú les eines pedagògiques que ens ajuden a enfocar la docència de la dansa. Aquest projecte, per tant, està orientat principalment als docents de les escoles de dansa i els seus alumnes, amb interès de presentar-se a les nostres proves d’accés.

Metodologia

L’enfocament d’aquesta formació no és una classe magistral: el que es pretén és treballar els diferents continguts de cadascuna de les tres especialitats d’una manera transversal i adequada a les diferents edats d’aprenentatge. Per tant, la metodologia que emprem, com el curs passat, és que els alumnes (i els docents que vulguin) siguin els qui prenguin la classe, però la sessió no està tant orientada a l’alumne com als docents que són els qui empraran les eines pedagògiques amb què podran continuar treballant.

Dates i nivells

El projecte consta de sis sessions en dissabtes: seran tres hores de formació, dues amb alumnes i els seus docents, i la tercera dedicada al diàleg i consultes només amb els docents. Aquesta formació s’impartirà a les aules de l’Institut del Teatre els dies. Les dates corresponents al curs 2019-20 estan pendents

 Diferenciem els següents nivells: 

Nivell 0 (abans de les proves d'accés)
Per a estudiants de 8-10 anys: Dansa Espanyola, Dansa Clàssica, Dansa Contemporània.
Nivell 1 (preparació de les proves d'accés)
Per a estudiants de 10 a 12 anys: Dansa Espanyola, Dansa Clàssica, Dansa Contemporània
Nivell 2 (a partir de 2n curs)
Per a estudiants de 13 anys o més: Dansa Espanyola

A partir del 2018 es contempla la figura de Docent acompanyant per als professors/es d'escoles de dansa que ja hna fet aquesta Formació de Dansa en Xarxa en les edicions anteriors i disposen de la acreditació expedida per la Secretaria General de l’Institut del Teatre. Així doncs, aquests docents podran acompanyar als seus alumnes i participar en la tercera hora de consultes pedagògiques sense cost. Per facilitar la organització dels cursos, caldrà enviar un mail amb el nom del/la docent i la l’adreça: dansaenxarxa@institutdelteatre.cat

Import

El curs és autofinançable: té un cost econòmic de 150 € per als participants + 17 € d’assegurança, tant per als docents com per als alumnes que hi assisteixin.

S’expedirà un certificat d’assistència per a aquells participant que assisteixin a més d’un 80% del curs.

Inscripcions: TANCADES

Formulari d'inscripció 

Els documents es poden presentar a la Secretaria Acadèmica General per mail a sec_acad.it@institutdelteatre.cat 

Secretaria Acadèmica General
Horari de 10.30 a 14.30 h i de 15.30 a 17 h. Divendres tarda, tancat
Plaça Margarida Xirgu, s/n. 08004 Barcelona
Tel. 93 227 39 55

Matriculació: PENDENT

 

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x