Logo Institut del Teatre
El Yamil Ortiz s'incorpora com a estudiant en pràctiques a IT Dansa el setembre de 2019 i al setembre del 2020, com a ballarí titular. 
 
Quina edat tens? 18 anys.

On has nascut? A Cali, a Colombia.

En quina o quines escoles de dansa t'has format? 
Vaig començar a ballar a l'Institut Colombià de Ballet (Incolballet) als vuit anys. Al 2016 em vaig mudar a Barcelona i vaig continuar els meus estudis de dansa al Conservatori Professional de Dansa (CPD) de l'Institut del Teatre on m'he graduat en l'especialitat de dansa clàssica.

Per què balles?
Per a mi ballar és un altre món, em desconnecta de tot el que tinc al voltant centrant-me només en el que estic fent. Sí que és veritat que es necessita de molt esforç, dedicació i passes per moments molt complicats però al final considero que tot això val la pena, ja que fins ara no he trobat cap altra cosa que em faci sentir el mateix que sento al ballar.

Per què has escollit IT Dansa?
Sincerament, quan vaig començar a ballar no em veia en una companyia com IT Dansa, però els últims anys em vaig anar adonant realment del que volia fer i el repertori d'IT Dansa em va cridar molt l'atenció. He de dir també que ho veig com un desafiament ja que considero que no tinc la suficient experiència per fer-ho tot perfecte, però sé molt bé que IT Dansa m'ajudarà a descobrir noves tècniques i a convertir-me en un ballarí molt més versàtil.

Quin és el teu somni (com a futur professional)?  
Vull seguir ballant, adquirir molta més experiència i aconseguir entrar a una gran companyia que m'agradi i m'ajudi a millorar tant personal com professionalment.

Continguts relacionats

  • Yamil Ortiz IT Dansa

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x