Logo Institut del Teatre

Carnevali, Davide

Comparteix

Departament: Dramatúrgia, Escenificació i Coreografia (DEC)

Any inici docència a l’Institut del Teatre: 2018

Formació acadèmica:

  • Doctorat en Arts Escèniques per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb un període d’estudis a la Freie Universität de Berlín
  • Com a autor, s’ha format a Itàlia, Catalunya i Alemanya, en cursos amb Laura Curino, Carles Batlle, Martin Crimp, Biljana Srbljanović, José Sanchis Sinisterra, Hans-Thies Lehmann, John von Düffel, Simon Stephens i Martin Heckmanns

 

Experiència professional:

- Autor, director i teòric del teatre italià. És artista associat al Piccolo Teatro di Milano – Teatro d’Europa i tutor del workshop Autors Under 40 de la Biennale di Venezia Teatro. En el trienni 2018 - 2020 és artista resident per ERT Emilia Romagna Teatro Nazionale i entre 2014 i 2020 forma part del Comité de Lectors del Teatre Nacional de Catalunya. En el bienni 2020/21 és tutor del projecte internacional de l’École des maîtres.

Amb Variazioni sul modello di Kraepelin guanya el premi Theatertreffen Stückemarkt de Berlín 2009, el premi Marisa Fabbri 2009 i el premi de les Journées de Lyon des Auteurs 2012. El 2012 estrena Sweet Home Europa amb una producció del Schauspielhaus Bochum i en forma de radiodrama per la Deutschlandradio Kultur. El 2013 va ser inclòs entre els 35 autors més representatius del Theatertreffen Stückemarkt, que per aquesta ocasió subvenciona l’escritura de Goodbye Europa. Lost Words; el mateix any guanya el premi Riccione per il Teatro (premi nacional de dramatúrgia a Itàlia) amb Ritratto di donna araba che guarda il mare. El 2016 obté la menció d’honor al premi Platea per Menelao. El 2016 obté la menció d’honor al premi “Platea” per Menelao. El 2017 escriu per al Teatre Nacional de Catalunya Actes obscens en espai públic, a partir de Teorema de Pier Paolo Pasolini.

En els últims anys treballa a la posada a l’escena de les seves obres, escrivint i dirigint: Maleducazione transiberiana (Teatro Franco Parenti, Milano, 2018); Ein Porträt des Künstlers als Toter (Staatsoper Unter den Linden, Berlín, 2018); La Peppa Pig pren consciència de ser una porqueta (Sala Beckett, Barcelona, 2019); Suini (Teatro Sannazaro, Napoli, 2019); Lorca sogna Shakespeare in una notte di mezza estate (ERT, Bologna, 2019), Ritratto dell’artista da morto (Italia ’41 – Argentina ’78) (Piccolo Teatro di Milano, 2023).

A més, en els darrers anys s’ha dedicat a una programació dissenyada específicament per a públic escolar, realitzant una desena d’espectacles a ERT i, actualment, al Piccolo Teatro de Milà.

El 2018 li atorguen el premi Hystrio alla drammaturgia, per la seva trajectòria artística.

A Catalunya ha estrenat: Variacions sobre el model de Kraepelin (Sala Beckett, 2012); Confessió d’un ex president que ha portat el seu país al llindar d’una crisi (Club Capitol - Festival Grec, 2016); Actes obscens en espai públic (Teatre Nacional de Catalunya - Festival Grec, 2017); La Peppa Pig pren consciència de ser una porqueta (Sala Beckett, 2019); Sacarina (El Maldà, 2020); Poesia per l’Zlatan Ibrahimovic (dins de l’espectacle Decameró, Teatre Nacional de Catalunya, 2020).

Les seves obres estan traduïdes a tretze idiomes i s’han estrenat en diferents temporades i festivals internacionals. Estan publicades, entre d’altres, per Einaudi i Luca Sossella Editore (Itàlia) i Actes Sud (França). A Catalunya, el seu Teatre complet s’ha publicat per Arola.

Traductor del català, castellà i francès. Ha traduït en italià autors com ara Sergi Belbel, Josep Maria Benet i Jornet, Lluïsa Cunillé, Juan Mayorga, Pere Riera, Pablo Remón, Victoria Szpunberg.

També col·labora amb diverses publicacions internacionals i forma part del consell de redacció de les revistes “(Pausa.)” i “Estudis escènics” i “Hystrio” (Itàlia).

El 2017 ha publicat l’assaig Forma dramática y representación del mundo en el teatro europeo contemporáneo per la editorial mexicana Paso de gato en coedició amb l’Institut del Teatre de Barcelona.

- En el camp de la docència: és professor de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l'Institut del Teatre de Barcelona i de la Scuola d’Arte Drammatica Paolo Grassi di Milano; a més, imparteix cursos al MUET de la Universitat Autònoma de Barcelona i al Máster Pensamiento y Creación Escénica Contemporánea de la Universidad de Castilla y León.


Dades de contacte

email

carnevalid@institutdelteatre.cat

Continguts relacionats

  • Davide Carnevali

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x