Logo Institut del Teatre

Premi de Dansa de l'Institut del Teatre 2018: 'AM27' al Grec

Comparteix

Del 14.7.2019 al 15.7.2019

Coreografia guanyadora del Premi de Dansa de l'Institut del Teatre 2018 de Javier Guerrero, graduat del CSD, dins el Festival Grec. 

 Sinopsi

Una utopia encarnada és un lloc que, tot i que no hauria d’existir més que en la imaginació, existeix. Existeix amb totes les seves aberracions, desplaçaments i incongruències.

Javier Guerrero va guanyar el premi que convoca cada any l'Institut del Teatre i que busca potenciar el treball dels joves creadors i intèrprets. A més de la dotació necessària per desenvolupar la proposta, el guardó preveu la programació del muntatge al Grec Festival de Barcelona. Així arriba al festival una peça coreogràfica que es mou entre els conceptes d'utopia i distòpia. Si el primer descriu un món ideal, el segon fa referència a una societat indesitjable. I és que el món que ha inventat Guerrero i que ell situa en un espai indeterminat, és un espai construït sobre les ruïnes d’un progrés extingit, a través del qual l'autor investiga els mecanismes de la memòria, la repetició i la transformació d’un món en un altre. Què sobreviu als llocs que han estat abandonats i han quedat buits de vida? Com recupera la naturalesa aquests llocs abandonats? S'ho pregunten els intèrprets mitjançant el moviment, tot desenvolupant un llenguatge abstracte i de ritme irregular, arrelat i dislocat del quotidià a la vegada, en què els extrems conviuen en un exercici de democratització de la radicalitat. No hi ha, doncs, lloc per als termes mitjans, sinó per a una convivència absoluta entre el més gran i el més petit, dos extrems molt presents en els paisatges abandonats dels grans projectes utòpics del segle xx que interessen a Guerrero i que inspiren aquesta peça.

El trànsit per aquests paisatges a través del cos dels intèrprets, en una narració fragmentària, pren forma de collage. És l’estratègia que utilitza Javier Guerrero i també una nova mostra de la feina d'un artista extremeny que ha estudiat Coreografia i Interpretació de la Dansa al CSD de l'Institut del Teatre i que explora habitualment la relació entre el cos i l'espai. Les seves coreografies s'han vist en trobades nacionals i  internacionals de dansa com el Beijing Dance Festival, i el Festspielhaus Hellerau, a Alemanya.

Una producció del Grec 2019 Festival de Barcelona i l'Institut del Teatre.

La coreografia Lord M-27 (títol original de la peça AM27) va obtenir el Premi de Dansa de l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona en l'edició del 2018.

 

Fitxa artística

Direcció
Javier Guerrero

Dramatúrgia
Marc Villanueva Mir 

Interpretació
Joel Mesa, Carlos Roncero, Julia Sanz i Paula Tato 

Composició musical i disseny de so
Yves del Río 

Vestuari
Malahierba 

Disseny de la il·luminació
Jaume Ortiz 

Escenografia
Taller del Teatre-Auditori Sant Cugat

Mentor
Eduardo Bonito 

Producció
Brisa M

Agraïments
Carles Vallejo

Més informació i compra d'entrades en aquest enllaç

 


Horari
20 h

Durada: 50 min


Preu
18 €


Ubicació

SAT! Sant Andreu Teatre


Adreça
Carrer de Neopàtria, 54, 08030 Barcelona


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x