Logo Institut del Teatre

La nit dels museus a l'Institut del Teatre 2015

Comparteix

16.5.2015

Imatge La Nit dels Museus 2015

Programa

 ACTUACIONS

De 19.30 a 0.30 h

Els alumnes de les escoles de l’Institut del Teatre ens ofereixen una mostra dels seus treballs acadèmics en forma d’actuacions breus que podran veure’s a l’exterior (Atri), al Teatre Ovidi Montllor, aules i altres espais de l’edifici.

Aules a Escena, a càrrec dels alumnes de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD).

Tallers Lliures de Dansa, a càrrec dels alumnes de l’Escola d’Ensenyament Secundari i Artístic / Conservatori Professional de Dansa (EESA/CPD) i del Conservatori Superior de Dansa (CSD).

Duet d’IT Dansa, jove companyia de l’Institut del Teatre.

El Col·lectiu d’Instrumentistes de l’Institut del Teatre oferirà diversos concerts i farà l’acompanyament musical de diverses actuacions.

 

TALLERS FAMILIARS

 Taller de dansa integrada

Obert als amants de la dansa i de les arts del moviment, professionals i no professionals, amb o sense diversitat funcional, sense límit d’edat. Nombre de places: 20

 De 18 a 19.30 h a la Plaça de l’Atri

 Taller de dansa contemporània amb percussió

Orientat a infants d’entre 5 i 12 anys. Nombre de places: 20 infants (poden anar acompanyats d’un familiar).

 De 19 a 20.30 h a l’Aula doble de dansa

 La inscripció als tallers s’obrirà una hora abans del seu inici a la taula d’informació situada a l’Atri.

 

EXPOSICIÓ

Mariaelena Roqué, DespullesDespullades, Expo·Instal·lAcció, a la sala d’exposicions i altres espais de la planta 0.

De 19 a 1 h

L’Institut del Teatre acull una mostra retrospectiva de Mariaelena Roqué (MER), artista multidisciplinar, visual i espacial, performer, amb una llarga trajectòria a l’escena catalana i internacional. DespullesDespullades és el títol de l’exposició que acull un centenar de vestits-personatge i que ocupa diversos espais de la seu de l’Institut del Teatre a Barcelona. Els vestits-personatge, lluny de romandre inerts, mostren la seva vida i interaccionen entre si, amb la llum, l’espai, el so... per conformar una instal·lació escènica. En aquest marc, una videoinstal·lació, a través del personatge DonaUllsDonaUlls (síntesi formal i conceptual de l’obra de MER), ens ofereix un recorregut poèticovisual per la trajectòria de l’artista. L’objectiu és mostrar l’obra de MER en la seva multidisciplinarietat i profunditat, obra generada durant el període 1980-2014 a ritme de work-in-progress.

 Visites guiades a l’exposició, a càrrec de Mariaelena Roqué, a les 20 h i a les 22 h (cal recollir entrades al Punt d’Informació).

 

VISITES GUIADES

 De 19 a 24 h. Visita lliure a la planta -2. Accés des del vestíbul principal. S’accedirà als espais per ordre d’arribada, en grups de 10 persones cada 10/15 minuts.

Espais escènics.

Els visitants podran veure una mostra dels treballs dels alumnes d’escenografia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), comentades pels mateixos estudiants, des dels seus espais habituals de treball o bé a través d’exposicions i instal·lacions realitzades expressament per a La Nit dels Museus.

Els vestits del Museu surten de les reserves per una nit!

Mostra de la col·lecció d’indumentària de la Companyia Gelabert Azzopardi. En forma d’instal·lació es podran veure les creacions de Lydia Azzopardi per a Useless interpretats per la recent graduada en escenografia Elisabet Siles. L’espectacle creat per Cesc Gelabert i la pròpia ballarina l’any 2000, presenta la idea de l’individu com a centre d’un món saturat d’estímuls visuals (TV, internet...) que l’atrauen i el volen convertir en un objecte de consum. La col·lecció de la companyia és una de les recents donacions que ha rebut el MAE i que ha suposat incorporar 200 peces noves al fons d’indumentària.

 

SERVEIS

Bar de N-IT

Per picar alguna cosa, entrepans calents, fideuà, begudes...

De 17 a 1 h de la Nit

Punt d’informació

  • Inscripció a tallers i visites guiades
  • Informació d'actuacions i activitats
  • Informació sobre l'oferta estudis de l’IT.

A partir de les 17 h

 Programa
La Nit dels Museus a l'Institut del Teatre (pdf 461 kb)


Horari
A partir de les 18h i fins la 1h de la matinada


Preu
Entrada lliure


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x