Logo Institut del Teatre

MAE. Exposició itinerant "Carmen Amaya: Essència, Presència i Mite", a la Biblioteca Poble-sec - Francesc Boix

Comparteix

Del 3.10.2016 al 31.10.2016

Cartell de l'exposició Carmen Amaya

Arriba a la Biblioteca Poble-sec - Francesc Boix, de Barcelona, l'exposició Carmen Amaya: Essència, Presència i Mite, que conté fotografies, cartells i d'altres documents sobre la vida artística i personal de la bailaora, i que ha estat produïda pel Museu de les Arts Escèniques i Centre de Documentació (MAE) de la Diputació de Barcelona.

La mostra del MAE es complementarà amb:

Conferència sobre Carmen Amaya, a càrrec de Francisco Hidalgo, escriptor expert en flamenc i biògraf de Carmen Amaya (dilluns 10 d’octubre).

Activitat – Xerrada "Carmen Amaya i el Garrotín", a càrrec dels professors de l'EESA/CPD de l'Institut del Teatre, Eva Navas (professora de dansa espanyola) i Jesús Sanz (professor de llengua castellana), entorn a la figura de Carme Amaya, el ball i el treball amb els alumnes (dilluns 17 o dimarts 18 d'octubre, data a confirmar).

Actuació a càrrec dels alumnes de 2n d'ESO i 2n del Conservatori Professional de Dansa de l'Institut del Teatre (dilluns 17 o dimarts 18 d'octubre, data a confirmar).

Text de presentació de l'exposició

Carmen Amaya (1913-1963) ha estat una de les bailaores més destacades del ball flamenc i una de les grans artistes catalanes del segle XX. Destaca per la seva transgressió amb un ball únic i intemporal. Una artista genial que va revolucionar el flamenc superant els estereotips existents amb la puresa del seu ball i la força expressiva i rítmica dels seus vertiginosos zapateados.

«Carmen Amaya: Essència, Presència i Mite» és una selecció de fotografies personals i familiars, així com de retrats d'estudi, cartells, programes i fotografies de diverses actuacions dipositades al MAE que ens permeten endinsar-nos en els aspectes més íntims de la seva personalitat així com descobrir les claus de la seva genialitat. La mostra ha estat elaborada pel MAE amb la col·laboració de l'Escola d'Ensenyament Secundari i Artístic (EESA-CPD) de l'Institut del Teatre.

Qui o què va ser Carmen Amaya?
Un talent artístic fora de tota convenció.
Una química de fórmula mai escrita:
pura ESSÈNCIA del flamenc + PRESÈNCIA forjada en i per el ball = MITE immortal

«Carmen Amaya és la granissada sobre els vidres, un crit d'oreneta, la cigarreta que fuma una dona somiadora, una tempesta d'aplaudiments.»
Jean Cocteau (1889 – 1963)

> Més informació: Carmen Amaya


Horari
Consultar el web de la biblioteca (adreçar-se a l'enllaç de la dreta).


Preu
Entrada lliure.


Ubicació

Biblioteca Poble-sec - Francesc Boix


Adreça
Carrer de Blai, 34
08004 Barcelona


Web
http://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibfrancescboix/ca


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x