Logo Institut del Teatre

CSD. "Una conferència ballada" al Mercat de les Flors

Comparteix

Del 27.5.2016 al 29.5.2016

Toni Jodar. Conferència ballada

El Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre col·labora en l'espectacle Una Conferència Ballada. Tendències d’ara, creat per Explica Dansa, per explicar l'art de la dansa des de la paraula, el moviment, les imatges i l’experiència professional.

Després d’un llarg recorregut, s'ha comprovat la necessitat de l’espectador de conèixer referents històrics i tècnics del moviment, claus de lectura que el projecte Explica Dansa facilita.  El públic de dansa moderna i contemporània es pregunta: I després de Pina, què passa? D’aquí que, amb el suport del Mercat de les Flors, Explica Dansa apropa a les tendències de la dansa d’avui i s'ha permès la creació d’Una Conferència Ballada.  

Un equip de sis alumnes del CSD, ha compartit amb Explica Dansa -Toni Jodar, Bàrbara Raubert i Beatriu Daniel- el procés de reflexió i l’intercanvi d’informació sobre les tendències actuals de la dansa.

En un moment del projecte d'Una Conferència Ballada, partint del desig que l'engendra, d'obrir portes i connectar amb l'avui més absolut, es decideix compartir la recerca amb els alumnes del CSD de l'Institut del Teatre. Sis alumnes de 3r i 4t (Sivgin Dal, Albert Basses, Sergio Pla, Maria Ferrándiz, Carmen Gómez i Anna Romaní) són convidats, durant unes trobades setmanals, a la reflexió i l'intercanvi d'informació sobre el que consideren que són les tendències predominants al seu entorn. Les sessions serveixen per aclarir conceptes que es fan servir sense pensar i per inventar conceptes sobre situacions habituals que ni es pensen. Per tant, els conceptes i les seves definicions, sorgeixen d'aquests alumnes, són seves. 

A continuació, s'intenten endreçar aquests conceptes per visualitzar-ne les relacions i el mapa que conformen es converteix en material de presentació de la peça. Un mapa per situar-se dins la conferència i per situar la conferència dins les creacions de dansa actuals, que beu directament dels seus futurs creadors.

Amb tot aquest material, Toni Jodar explicarà amb el seu propi cos què ha passat després de Pina Bausch.

http://mercatflors.cat/blog/mestre-en-dansa-per-joaquim-noguero/


Horari
divendres 27 i dissabte 28 de maig a les 20.30h, diumenge 29 de maig a les 18.00h


Ubicació

Sala PB del Mercat de les Flors


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x