Logo Institut del Teatre

ESAD. "El coronel ocell. Songs for a new world" de Hristo Boitxev/J.R. Brown. Taller de 4t d'Interpretació i 4t d'Escenografia. (Obert al públic)

Comparteix

Del 21.1.2016 al 24.1.2016

Coronel_Songs

El coronel ocell de Hristo Boitxev
Un psiquiatra novell s’incorpora en un centre psiquiàtric, perdut al bell mig del Balcans, on hi ha 6 bojos tan interessants com inofensius. Tots ells sobreviuen aïllats del món, mig morts de fred, sense aliments ni medicaments. Els fets passen durant les guerres de secessió iugoslaves. La caiguda, per error, d’un contenidor d'ajuda humanitàira de l’OTAN provocarà un gir inesperat en la vida dels interns.
En clau de comèdia, Boitxev ens parla de la solitud, l’amistat, els valors, la força personal, la malaltia psiquiàtrica, el desig de pau, l’idealisme i critica durament el món civilitzat i amb “seny” que es diu Europa.
El coronel ocell, escrita el 1995, va ser la revelació del Festival d’Avinyó el juliol de 1999 tenint un gran èxit de crítica i de públic.
Hristo Boitxev, autor d’una desena d’obres, va néixer a Bulgària el 1950. És enginyer i estudia teatre a la Universitat de Cine i Art de Sofia i el 1989 és declarat Autor de l’Any a la República de Bulgària. El 1996 va obtenir el Premi Internacional del British Council a la millor obra amb El coronel ocell.
El coronel ocell s’ha traduït a diverses llengües i s’ha representat en 15 països europeus. Al Teatre Nacional de Catalunya es va estrenar fa 15 anys.

Songs for a new world de Jason Robert Brown
És una peça escrita i composta per Jason Robert Brown. Aquest espectacle va ser produït pel propi autor i representat originalment a l’Off-Broadway al Teatre WPA en 1995.
Es tracta d' un recull de cançons que l’autor va escriure per als diferents esdeveniments i que va decidir agrupar i crear-ne un espectacle sota el nom de Songs for a new world. No hi ha trama i els personatges són de diferents èpoques de la història i no tenen relació entre ells.
L'espectacle es troba en el límit entre musical i cicle de cançons. Podríem dir que és un musical abstracte, una sèrie de cançons totes connectades per un mateix tema: "el moment de prendre una decisió"
El compositor Jason Robert Brown ha dit del seu espectacle: "es tracta d'un moment. Es tracta de colpejar la paret i haver d’escollir, o prendre una posició, o girar cua i tornar".
La música de Songs for a new world està fortament influenciada per una àmplia gamma de gèneres musicals, incloent pop, gospel i jazz.
Jason Robert Brown va néixer el 1970 i és lletrista, músic i autor de teatre musical que generalment combina el pop i el rock. És l’autor de The last five years, Parade (Premi Tony i Dramam desk per a la millor composició) i The bridge of Madison entre d’altres musicals.

Casualment els personatges de El coronel ocell es troben en la mateixa situació que els personatges de Songs for a new world: han de prendre decisions que els portaran a grans canvis en les seves vides.
Aquest fet ha estat el punt de partida de la dramatúrgia del Taller de 4art de musical. Casualment les lletres de les cançons quadren a la perfecció amb els conflictes, desitjos i situacions dels personatges de l’obra de teatre. El fet de no modificar les lletres de les partitures ni del text, ha fet que prenguem la decisió de presentar el taller amb el nom de EL CORONEL OCELL Songs for a new world

Textos:
El Coronel Ocell de Hristo Boitxev
Traducció de Maria Guénova i Joan Casas
Songs for a new world de Jason Robert Brown
Traducció i adaptació d’Emma Andrea Bouisset

Intèrprets:
El doctor 
Berta Roselló
Fetíssov Mireia Casado
Hatxo Sara Adán
Matèi Júlia Bonjoch
Kiro Montse Pelfort
Daüd Mirena Nafarrate
Pepa Martina Tresserra
Disseny d'espai, vestuari i il·luminació: Mercè Lucchetti i Albert Ventura

Músics:
Piano, Carlos Morera (instrumentista de l'IT)
Teclats, Mateu Peramiquel (exalumne de l'ESMUC)
Bateria, Pol Ribó (alumne de l'ESMUC)
Baix elèctric, Jaume Àvila (alumne de l'ESMUC)

Direcció i dramatúrgia: Joan Maria Segura Bernadas
Ajudant de direcció: Josep Miquel Muñoz
Direcció musical i arranjaments: Carlos Morera
Assistent de moviment: Jaume Sangrà
Professora de cant: Isabel Soriano
Assistent musical: Neus Fernández
Tutora d'escenografia: Montserrat Figueras
Professor de pràctiques de l'espai: Roger Orra
Professora de pràctiques de personatge: Elisa Echegaray
Professor de pràctiques d'il·luminació: Jaume Ayza
Tècnic de llums: Carlos Lucena 
Tècnic de so: Toni Suñé
Tècnica de maquinària: Vilma López
Vídeo: Miquel Camacho
Imatge: Jordi Egea

Agraïments: Francesc Capella (cap del departament de jazz i música moderna de l’ESMUC), Marc Sumsí, Cristina Raventós, Emma Andrea Bouisset, Marta Ribas i Xavier Mestres.

Fotografies: Joan Horrit i Aitor Rodero, IEFC


Horari
Dijous 21 de gener: 18 h
Divendres 22 de gener: 21 h
Dissabte 23 de gener: 21 h
Diumenge 24 de gener: 19 h


Preu
ENTRADA GRATUÏTA. Condicionada a l’aforament de la sala. Màxim dues localitats per persona. Recollida d’entrades a la taquilla del teatre des de dues hores abans de l’espectacle.


Ubicació

Ubicació
Teatre Ovidi Montllor


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x