Logo Institut del Teatre

13.11.2022

Miope

Amb la graduada de l'ESAD Javiera Gazitua dins del festival IF Barcelona. 

‘Míope’ és un espectacle sobre la incapacitat de veure el món en termes de l’altre. Sobre l’angoixa de tractar de satisfer allò oceànic amb allò discret. Sobre viure amb un infern diminut lligat al braç. El viatge escènic porta l’espectador a una relació amb un espai ple d’imatges entrevistes, de fantasmagories emocionals, i en última instància l’anima a explorar una relació amb quelcom que ja no hi és, o amb una empremta que ja només ens pot parlar de nosaltres mateixos.

‘Míope’ transcorre en un espai acotat per límits de foscor sobre un terra irregular i trencadís, en un erm pàl·lid que fa de càmera ecoica. Allí la boira dóna vida a les presències d’el que no hi és, amb el que s’entreveu i s’escolta amb els peus. El cel, els ocells, l’arbre, la finestra… el joc de símbols es recargola i torna amb facilitat les preguntes llançades.

Javiera Gazitua, directora d’escena, pedagoga i intèrpret especialista en teatre visual, ha anat desenvolupant els seus propis projectes amb la seva companyia Alcachofa visual  (www.alcachofavisual.net) on investiga sobre la gramàtica de la llum, la manipulació i creació d’objectes i la dramatúrgia visual. A més a més, ha col·laborat amb diverses companyies i projectes com La Fura del Baus i enregistrant els àudio llibre d’Isabel Allende, entre d’altres.

Direcció, dramatúrgia, producció i actriu: Javiera Gazitua Charnes
Dramatúrgia, ajudant de direcció i manipulació de llums: Aleix Duarri
Espai sonor i composició: Ángel Faraldo
Escenografia, il·luminació i vestuari: M. Consuelo Barrera Jofré

RESSONÀNCIES IT és un recull informatiu dels espectacles externs en què participen professors, alumnes o graduats recents de l'Institut del Teatre. Si esteu interessats en difondre algun espectacle envieu la informació a comunicacio@institutdelteatre.cat 

 


Horari
13 de novembre, 18h.


Preu
Gratuït


Ubicació

Teatre Principal de Terrassa


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x