Logo Institut del Teatre

Ressonàncies IT. Corps Flamenco i la hora de la despedida

Comparteix

18.6.2022

Juan Carlos Lérida, la hora de la despedida

Una sessió doble a la Filmoteca de Catalunya dedicada a la figura del bailaor, coreògraf i professor del Conservatori Superior de Dansa (CSD), del Conservatori Professional de Dansa (CPD) i impulsor del Laboratorio de investigación desde el flamenco Juan Carlos Lérida, en un doble vessant creatiu, com a professor i impulsor d’una nova manera de fer pedagogia de la dansa flamenca i aplicant aquests mateixos mètodes en la seva darrera creació, recentment guardonada amb dos dels Premis de la Crítica de les Arts Escèniques: millor espectacle de dansa i millor ballarí.

Corps flamenco
JULIEN ARTRU, CAROLANE SÁNCHEZ, 2017. França. VC. 50’
 
Després de tota una vida dedicada al ball i la recerca d’una manera personal de construir-se com a ballarí, coreògraf i professor, Juan Carlos Lérida obre les portes dels seus tallers amb el mètode flamenco empírico a Sevilla. Estudiants de tot el món venen a experimentar com “desfer” i “refer” el seu cos flamenco, buscant més llibertat en la seva pràctica del ball.

La hora de la despedida
ANDRÉS PINO,  2021. Catalunya. VC. 40’

Transsubstanciació (el cos online). Una pel·lícula de dansa a partir de la passió de Crist. “És la darrera part d’un ambiciós projecte de recerca per trobar el flamenc en la quotidianitat i que va desembocar en el ritual i, d’allà, a la sacralitat, a l’immaterial i, finalment, a la xarxa” (Bárbara Raubert).

*Taula rodona amb Pablo P. Becerra (moderador), Sara Esteller (periodista), Andrés Pino (realitzador), Bárbara Raubert (llicenciada en Història de l’Art i Periodisme. Especialitzada en dansa, professora del CSD i responsable de l'àrea de màsters i postgraus de l'IT) i la presència de Juan Carlos Lérida.

Més informació i compra d'entrades en aquest enllaç

RESSONÀNCIES IT és un recull informatiu dels espectacles externs en què participen professors, alumnes o graduats recents de l'Institut del Teatre. Si esteu interessats en difondre algun espectacle envieu la informació a comunicacio@institutdelteatre.cat


Horari
19.30h


Preu
4 €


Ubicació

Sala Laya. Filmoteca de Catalunya


Adreça
Plaça de Salvador Seguí, 1-9
08001 Barcelona


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x