Logo Institut del Teatre

Ressonàncies IT. Oblivion

Comparteix

10.4.2022

Oblivion de Silvia Batet. Imatge de Luis San Andrés

La peça guanyadora del Premi de Dansa de l'Institut del Teatre l'any 2020, al Sismògraf d'Olot.
 

Oblivion, que en anglès significa oblit, amnistia o perdó, és un lloc de transformació situat entre el dol i el buit, entre el record i el no-res. Oblivion podria ser una imatge del purgatori clàssic, tal i com el descriu Dante a La Divina Comèdia. Un lloc de transició condicionat per la idea del cercle, per l'etern vagar dels cossos, com si el fet de vagar suposés en última instància una mena de deixar anar, una renuncia a tot allò que ens lliga al patiment: records, desitjos, identitat. Vagar, vacare en llatí, significa vagabundejar, flotar, errar, però també estar buit. Oblivion és un camí cada cop més fàcil de recórrer, una dansa d'entropia creixent. Ben mirat, el més enllà i l'oblit podrien ser una mateixa cosa.

La Cia. Silvia Batet és una companyia formada per ballarins, músics i dissenyadors de llum. Van debutar el 2017 i des d'aleshores ja han presentat quatre peces: La doble hélicePas de CarlaIris, Raquel y Goretti, Réquiem i Oblivion. Amb aquesta última, estrenada al Festival Grec 2021, van guanyar el Premi de Dansa de l'Institut del Teatre 2020. La Cia. Silvia Batet ha participat en nombrosos festivals nacionals: Russafa Escènica (València), Ellas Crean (Madrid) i Quinzena Metropolitana de Dansa (Barcelona). A nivell internacional han participat al Florence Dance Festival (Florència), Istanbul Fringe Festival (Istanbul), Prospettiva Danza Teatro (Pàdua) o Quincena de Dansa de Almada (Portugal).

Idea original, direcció i coreografia: Silvia Batet / Interpretació: Marta García, Cristina Reolid, Raquel Romero, Anna Serra, Pere Seda / Música: Sergi Puig / Edició musical: Jose González / Escenografia i il·luminació: Carles Borràs, Sergio Roca / Vestuari: Marta Mas Soldevila / Confecció de las faldilles: Anna Whirling / Producció: Muntsa Roca, Rita Stivala - Anastàtica / Distribució: LANIU / Mirada externa: Anna Rubirola / Vídeo i fotografia: Mila Ércoli
 

Més informació en aquest enllaç

RESSONÀNCIES IT és un recull informatiu dels espectacles externs en què participen professors, alumnes o graduats recents de l'Institut del Teatre.
Si esteu interessats en difondre algun espectacle envieu la informació a comunicacio@institutdelteatre.cat.


Horari
12 h


Preu
Gratuït


Ubicació

Parc Nou d'Olot


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x