Logo Institut del Teatre

Lectura dramatitzada de "Quan ja ens haguem torturat prou"

Comparteix

19.5.2021

Martin Crimp, nova publicació de Dramaticles

Prersentació del llibre publicat per l'Institut del Teatre i l'Editorial Comanegra a la col·lecció Dramaticles "Quan ja ens haguem torturat prou" de Martin Crimp, amb pròleg del graduat en direcció i dramatúrgia Sadurní Vergés. 

Amb la professora de l'ESAD, Glòria Balañà, a la direcció, i amb els graduats de l'ESAD Àlex Pereira, Clara Mingueza Moreno i Mariona Rodríguez Mitjà en el repartiment.

Sinopsi

Però ja veig de quin peu calces: tan bon punt em calmes com m’amenaces: i no et reconeixes com a responsable de la meva ruïna? Què em queda, llavors, sinó les paraules?

Aquestes paraules pertanyen a la carta XXXIII que escriu la protagonista de Pamela, la novel·la de Samuel Richardson en la qual s’inspira Martin Crimp per escriure aquesta peça. A la Pamela, una serventa assetjada sexualment pel seu amo, l’únic que li queda són les paraules. Paraules que escriu en un dietari per expressar la seva humiliació, la seva desesperació, tal vegada la seva impotència.

La paraula és molt important en aquesta història perquè tracta de les relacions de poder entre éssers; no només entre home i dona, sinó també entre amos i servents, entre pares i fills. I el poder, sovint, o sempre, s’exerceix a través de la paraula.

L’home i la dona protagonistes d’aquesta obra es lliuren a un joc de poder i d’intercanvi de rols i es fereixen de manera cruel i tendre per veure qui controla la paraula, qui controla la relació. Tots dos comparteixen desig retorçat, igualtat combativa i potser fins i tot culpa. No és una obra complaent ni ofereix optimisme, en tot cas Crimp ens regala ambigüitat moral i dubtes.

Quan ens haguem torturat prou és una mirada contemporània sobre aquestes relacions de poder que ens travessen en tots els àmbits de la vida i que ens arriba en un context sociocultural que ens està necessàriament posant en crisi.

Aquesta lectura forma part del cicle #jotambé. Violències de gènere i estructures de poder que té lloc del 7 d’abril al 18 de juny a la Sala Beckett i que proposa una reflexió sobre les bastides de poder establertes i sobre les diferents eines que construïm per fer-hi front.

Autoria: Martin Crimp
Traducció: Víctor Muñoz i Calafell
Direcció: Glòria Balañà i Altimira
Repartiment: Àurea Márquez Alonso, Joan Carreras, Antònia Jaume Riera, Àlex Pereira, Clara Mingueza Moreno i Mariona Rodríguez Mitjà

Una producció de la Sala Beckett

Més informació i compra d'entrades en aquest enllaç.

RESSONÀNCIES IT és un recull informatiu dels espectacles externs en què participen professors, alumnes o graduats recents de l'Institut del Teatre.
Si esteu interessats en difondre algun espectacle envieu la informació a comunicacio@institutdelteatre.cat.

Horari
18 h


Preu
3€ | Personatges de la Beckett i Comunitat UOC gratuït


Ubicació

Sala Beckett


Adreça
C/ Pere IV, 228-232 08005 Barcelona


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x