Logo Institut del Teatre

Ressonàncies IT. La Litúrgia de las horas

Comparteix

6.6.2021

Juan Carlos Lérida. Las horas del sacrificio

Amb el professor del CSD Juan Carlos Lérida i la professora del CSD Lipi Hernández, iels graduats del CSD Karen Mora, Carmen Muñoz i l'alumne del CSD Adrián Vega. 

Esdeveniment artístic de 12 hores, creat a partir de la trobada del coreògraf amb gremis, treballadors i col·lectius: a La liturgia de las horas podrem veure sis quadres inspirats conceptualment en el número 12 i dramatúrgicament en el recorregut de Jesucrist, des del Sant Sopar fins a la Resurrecció. Tot això en clau de flamenc i des de la quotidianitat dels oficis artesans i que tindrà lloc al Mercat de les Flors i en espais propers del barri, com ara un taller mecànic, un gimnàs i una plaça. Els diferents fragments d’aquest espectacle, en el qual l’artista treballa des del 2018, s’han representat en espais com ara el mateix Mercat la temporada passada, la Fira Mediterrània de Manresa i el Sismògraf d’Olot. Ara es presenta en un únic dia per mostrar-nos el recorregut sencer.

Juan Carlos Lérida és ballarí, coreògraf i pedagog del flamenc, Premi Extraordinari 2007 de l’Institut del Teatre de Barcelona. Des de l’any 2002 és professor de Flamenc, Dansa Contemporània i Composició de l’Institut del Teatre. Ha codirigit espectacles de creadors com Joaquín Cortés i Belén Maya i també ha creat diverses peces en solitari. Ha estat comissari del cicle Flamenc Empíric del Mercat de les Flors. És reconegut com un dels representants actuals del flamenc d’avantguarda.

Direcció Juan Carlos Lérida / Interpretació Juan Carlos Lérida, François Ceccaldi, Jorge Mesa (el Pirata), Adrián Vega, Karen Mora, Vincent Colomes, Raúl Lorenzo, Carmen Muñoz, Rosanna Terracciano, Oskar Luko, Andrea Antó, Valeria Stuki, Marc Lleixa i Marina Monsonís / Disseny il·luminació Marc Lleixa / Música i espai sonor François Ceccaldi i Igor Pinto / Cante el Pirata / Vestuari Eugenia Gusmerini / Assistent moviment en metodologia Data Lipi Hernández / Producció Danilo Pioli / Vídeo Valeria Stuki / Comunicació Olga Beca (Telegrama Cultural)
Coproducció Mercat de les Flors, TanzHaus NRW, Ass Flamenco Empírico, Fira Mediterrània de Manresa i festival Sismògraf d’Olot / Amb la col·laboració d’OSIC – Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Teatros del Canal (Madrid), Graner Fàbrica de Creació, Casa Elizalde, Terrats en Cultura i Teatre Artesà del Prat de Llobregat

Més informació i compra d'entrades en aquest enllaç 

RESSONÀNCIES IT és un recull informatiu dels espectacles externs en què participen professors, alumnes o graduats recents de l'Institut del Teatre.
Si esteu interessats en difondre algun espectacle envieu la informació a comunicacio@institutdelteatre.cat.


Horari
12h Diversos espais del Mercat i exteriors


Preu
12 €
Carnet de l'Institut del Teatre: 50% de descompte per a tots els espectacles programats. Comprant la localitat el mateix dia de la funció directament a la taquilla del teatre. Descompte divendres jove: 10€ per a les funcions de divendres per als joves menors de 30 anys (es pot comprar anticipadament).


Ubicació

Mercat de les Flors


Adreça
Lleida, 59
08004 Barcelona


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x