Logo Institut del Teatre

ESAD. "Persona" d'Ingmar Bergman. Direcció: Carolina Llacher (Obert al públic)

Comparteix

Del 14.9.2015 al 15.9.2015

ESAD presenta PERSONA. Direcció Carolina Llacher

Els propers dilluns 14 i dimarts 15 de setembre, Carolina Llacher, alumna de 4rt de l'especialitat de Direcció escènica i Dramatúrgia, de l'ESAD, presenta Persona.

És així realment? O és només una il·lusió meva creure que les ombres tenen poder?

El film de Bergman ens parla sobre la relació de vampirisme entre una dona que ha decidit restar en silenci i la infermera que la cuida. Les dues dones fan amistat. El silenci permanent d'una condueix a l’altra a parlar i a confiar fins que la situacio es torna insostenible.

El guió cinematogràfic de “Persona”, escrit per Ingmar Bergman l’any 1965, és immens i d’una modernitat aclaparadora. Posa un mirall davant del misteri de l’existència i ens diu: “aquest misteri ets tu”. Tot ressona. Cada part del text és una reverberació del conjunt total. En el fons, un joc de miralls fractals. I és precisament això el que t’atrapa des de l’ inici i et col·loca, sense adonar-te’n, ben bé al mig del forat negre. Com sortir-ne? Qui sap. Però cal intentar-ho. Potser l’única fugida possible sigui el silenci. L’absència de signe com a signe.

El trasllat del guió cinematogràfic al teatre parteix d’haver-nos endinsat en l’atmosfera que proposa Bergman. Al començar el guió, l’autor assenyala: “i és per això que, ara, apel·lo a la imaginació del lector o de l’espectador perquè disposi lliurement del material que aquí poso a la seva disposició”. Davant d’aquestes paraules vaig pensar: poques vegades trobem una declaració tant generosa. Ja tenia un bon punt de partida i, després, l’impuls es va encarregar de la resta: jugar a explicar-nos a través de la recerca escènica. Una oportunitat per investigar en la que, sobretot, convidem a l’espectador a formar-ne part.

Direcció, dramatúrgia i traducció del castellà: Carolina Llacher
Intèrpret: Clara Garcés
Ajudant de direcció: Sophie Glesius
Disseny d’escenografia: Gerard Orobitg
Caracterització: Yolanda Pairó
Disseny d’il·luminació: Pol Queralt
Agraïments: A la Clara, per l’entrega sincera i l’amistat. Infinites gràcies. A l’equip: la Sophie, en Gerard, la Laura, en Pol i en Luca, per les ganes, per l’aposta i per la confiança. A la Glòria Balañà, pels seus valuosos consells i per ser el far que guia. Als companys i amics, per ser mirall de tantes i tantes coses. Als meus mestres, per l’ensenyança i les ales. A la Sílvia Ferrando, la Mercè Aregall, la Mònica Navarro i la resta de personal del Departament, per la paciència, l’escolta i el suport. A l’Institut del Teatre, per aquest capítol de vida. Als meus pares i a l’Anna, per ser-hi sempre. Al meu avi, per ensenyar-me a estimar el teatre sense por.

Funcions
Dilluns 14 de setembre, 20h
Dimarts 15 de setembre, 17h

Entrada gratuïta
Condicionada a l'aforament del teatre. Màxim dues localitats per persona. Recollida d'entrades a la taquilla del teatre des de dues hores abans de l'espectacle

Teatre Sala Maria Plans. Institut del Teatre (Terrassa)
Institut del Teatre (Terrassa)
C. Gaudí, s/n
08221 Terrassa
Tel. 93 788 74 40
it.terrassa@institutdelteatre.cat
www.institutdelteatre.cat

 


Continguts relacionats

  • Programa PERSONA. Direcció Carolina Llacher

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x