Logo Institut del Teatre

Premi de Dansa de l'IT 2019: LUA, d'Andrea Jiménez, al Grec

Comparteix

Del 27.7.2020 al 28.7.2020

LUAº, coreografia d'Andrea Jiménez guanyadora del Premi de Dansa de l'Institut del Teatre 2019. Fotografia: Luis San Andrés

Actuació de la peça guanyadora del Premi de Dansa 2019 de l'Institut del Teatre al Festival Grec 2020. 

Parlem de les dones amb el llenguatge del moviment i fem-ho utilitzant els recursos que ens ofereix el flamenc contemporani i partint d’una estructura circular, d’un cicle de 28 dies, 672 hores, 40.320 minuts marcat per la Lluna i durant el qual el cos de la dona és fèrtil o estèril. Els cossos de les dones que veureu en escena, gairebé exhaustos, quasi extasiats, travessen estats respiratoris, i per tant, emocionals diferents. Els cicles menstruals, de la menstruació (lluna nova) a la preovulació (lluna creixent), l’ovulació (lluna plena) i la premenstruació (lluna minvant), estructuren una dramatúrgia cíclica basada en el moviment dels cossos, però també en la veu humana, en les lletres i en els silencis.

LUAº vol ser una mena de descens a les profunditats del món femení i portar a l’escenari el moment en què una dona es mira al mirall amb tot el que és. Andrea Jiménez es basa en el vocabulari del cos i en la rítmica flamenca que conviuen en l’escena de la creació contemporània i fa servir, alhora, elements de les danses d’arrel d’altres llocs del món per persistir en la seva recerca del cercle com a recurs coreogràfic, com a estructura rítmica i social i com a mecanisme de representació del tot i del no-res a la vegada.

Ens ho proposa una artista graduada pel Conservatori Superior de Dansa en l’especialitat de Coreografia i Interpretació, i graduada en Dansa Espanyola pel Conservatori Professional de Dansa. Al final del 2019 passat, Andrea Jiménez va guanyar amb aquesta peça coreogràfica el Premi de Dansa que concedeix l’Institut del Teatre en col·laboració amb el Grec Festival Barcelona entre altres escenaris i espais de creació catalans relacionats amb el món de la dansa, a fi de potenciar el treball dels joves creadors i creadores oferint-los suport en la producció i l’exhibició dels seus projectes.

Una producció del Grec 2020 Festival de Barcelona i l’Institut del Teatre.

Fitxa artística

Direcció i coreografia: Andrea Jiménez 
Interpretació: Andrea Fernández, Aida González, Andrea Jiménez, Marina Paje, Chantal Soler 
Composició musical: Mario G. Cortizo 
Direcció musical: Mario G. Cortizo 
Músics: Alba Guerrero, Håvard Enstand, Xavi Lozano, Mario G. Cortizo, Nieves Cotón, José Rama 
Ajudantia de direcció i moviment: Sandra Barroso 
Vestuari: Raquel Eme 
Confecció del vestuari: Amàlia Márquez 
Disseny de la il·luminació: Cube.bz 
Disseny del so / concepció sonora: Mario G. Cortizo 
Fotografia i vídeo: Mar Badal, Tristán Pérez-Martín 
Producció: AnCorae Danza 
Agraïments: Graner, Centre de creació; L’Estruch Fàbrica de creació; Institut del Teatre; Grec Festival de Barcelona; Projecte-Laboratori d’Investigació des del Flamenc de l’IT


Horari
20.30 h


Preu
15 €


Ubicació

Mercat de les Flors- Sala Ovidi Montllor


Ubicació
Teatre Ovidi Montllor


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x