Logo Institut del Teatre

Conferència sobre el vestuari dels Ballets Russos a càrrec de Marta Ruiz

Comparteix

22.1.2020

Exposició arts escèniques russes

Coincidint amb l'exposició «Triomf. Les arts escèniques russes» organitzada per la Casa Rússia i instal·lada al vestíbul de l'Institut del Teatre fins el 7 de febrer, la historiadora especialista en la companyia dels Ballets Russos de Sergei Diàguilev, Marta Ruiz, duu a terme una xerrada sobre el vestuari dels ballets russos. 

A principis del s. XX, la companyia dels Ballets Russos va renovar completament la posada en escena del ballet col·laborant amb els/les millors escenògrafs/es i artistes de les primeres avantguardes.

Marta Ruiz, música i historiadora de l'art, amb especialitzacions en projectes de comissariat d'exposicions, turisme cultural i tècniques avançades de recerca.

Actualment està fent la seva tesi i imparteix docència com a professora al grau d'Història de l'Art (UNED) i desenvolupa diverses activitats formatives en col·laboració amb institucions culturals com el Palau dels Arts, l'IVAM, el Museu de Belles Arts de València o la Casa de Rússia de Barcelona. L'abril de 2009, amb motiu del centenari dels Ballets Russos, va ser comissària de l'exposició "Diaguilev a Espanya, Cent anys de ballet" al Palau de les Arts. Posteriorment, ha estat convidada pel Consell Internacional de la Dansa de la UNESCO i ha ofert diverses conferències sobre el tema com "Els Ballets russos de Diaguilev i la seva influència en el disseny de moda" en el marc de "Diàlegs 7. Trobades de Disseny" organitzat per EASD-ISEACV de València. 


Horari
16.30 h


Preu
Entrada gratuïta


Ubicació

Ubicació
Auditori


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x