Logo Institut del Teatre

IF Barcelona. Taula rodona "Figures, cossos i dobles"

Comparteix

11.11.2019

Dins la biennal IF Barcelona de teatre visual, d'objectes i titelles, es duu a terme la taula rodona "Figures, cossos i dobles" amb la presència de les artistes Inés Pasic, Carine Gualdaroni i Minako Seki, moderada per la coreògrafa i professora del Conservatori Superior de Dansa (CSD) Constanza Brnčić.  

Inés Pasic, una de les figures més reconegudes en el món del mim i el teatre de titelles, té una llarga trajectòria en el món del teatre. Després d’acabar els estudis al conservatori de Sarajevo, l’any 1986 va crear, amb Hugo Pérez, Teatro Hugo e Inés en què combinaven tècniques de manipulació, mímica i dansa. Les seves produccions van ser presentades a més de quatre-cents festivals internacionals i el 2003, Pasic funda Gaia Teatro, que també té un llarg recorregut als escenaris. El 2015 va guanyar el premi com a millor intèrpret al Festival de Titelles de Lleida, amb Desde el azul.

La directora i titellaire francesa Carine Gualdaroni, diplomada per l’ESNAM (Ecole Supérieure Nationale des Arts de la Marionnette de Charleville-Méziers), forma part juntament amb la intèrpret i coreògrafa Alice Masson de la companyia Juste Après. La companyia ha treballat durant els últims anys un llenguatge específic de manipulació de cossos i figures humanes (el “titella doble”), basat en l’exploració dels vincles entre allò que és animat i inanimat, material i immaterial: entre el cos viu de l’intèrpret i el cos inert del doble. El laboratori planteja una introducció a les eines bàsiques d’aquest llenguatge.

Minako Seki, coreògrafa i ballarina japonesa, és fundadora de la companyia reEnter i viu i treballa a Berlin des de 1986. Les principals influències de Seki han estat els ballarins Tetsuro Tamura i Anzu Furukawa, que van combinar la dansa contemporània i el teatre físic amb tècniques de Butoh. Minako Seki anomena la seva manera de treballar «Dancing Between», un mètode coreogràfic elaborat a partir de l’exploració d’estats emocionals entre els límits de la realitat i la il·lusió, la consciència i la inconsciència.


Horari
19h


Preu
Entrada gratuïta


Ubicació

Ubicació
Scanner


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x