Logo Institut del Teatre

Simposi ‘Figura i cos. Dramatúrgies de l’objecte figuratiu’,

Comparteix

Del 15.11.2018 al 16.11.2018

IF Barcelona 2018

Trobada acadèmica dins la biennal IF Barcelona dedicada a la figura humana i la seva representació, la seva presència en escena i la seva significació. Hi participaran els ponents Constanza Brncic, Alfons Zarzoso, Roberto Fratini, Anna Ivanova, Joëlle Noguès i Lluís Graells. 

PROGRAMA

Dijous 15.11.18 - Auditori

09.15h – 09.45h Recollida d'acreditacions i inscripció
09.45h – 10.00h Benvinguda a càrrec de Magda Puyo, directora general de l'Institut del Teatre, Jordi Alomar i Toni Rumbau, organitzadors d'IF Barcelona.
10.00h Cuerpo humano, figuras de cera: la exhibición de la anatomía en la Barcelona contemporánea. Ponència d'Alfons Zarzoso, Director i conservador del Museu d'Història de la Medicina de Catalunya. Presentació del ponent a càrrec d'Antoni Rumbau.
11.00h Figuras de figuras. Precesiones y metamorfosis de una dramaturgia de la imagen. Ponència de Roberto Fratini, Professor de Teoria de la Dansa al Conservatori Superior de Dansa de l'Institut del Teatre, dramaturg i teòric de l'art. Presentació del ponent a càrrec d'Antoni Rumbau

12.00h – 12.30h Pausa

12.30h Comunicacions. Modera: Valerio Zanardi (Universitat de Barcelona). 
Jordi Alomar (Universitat de Barcelona; IF Barcelona): De les relíquies i les efígies a les fantasmagories digitals: paradigmes del cos com a objecte escènic 
Martina Tosticarelli (Universitat Autònoma de Barcelona): El regreso de la figura. Sobre la restauración de la presencia más allá de la representación.

13.30h -15.30h: Pausa - Dinar

Sessions de tarda. Experiències:
15.30h Petites descobertes al voltant del titella i l'actor. Lluís Graells, director teatral i professor de l'Institut del Teatre. Director de Cos, Festival de Moviment i Teatre Gestual de Reus. Eudald Ferré, titellaire, constructor i director de Guant, Festival Internacional de Teatre de Titelles de
l'Alt Camp.
16.30h Encontre amb Anna Ivanova Brashniskaia, actriu, dramaturga i investigadora del departament d'Estudis Teatrals de l'Acadèmia d'Arts Escèniques de Sant Petersburg. Presenta: Cesc Martínez
18.00h Taula d'experències, amb Andrea Cruz, Carmen Gómez, Txalo Toloza i Companyia Zero en Conducta. Modera: Fèlix Pons (Escola Massana)
20.00h Mostres de processos de creació d'alumnes de l'Institut del Teatre. Col·loqui posterior moderat per Cesc Martínez.
Taller de teatre visual de l'Institut del Teatre, dir. Joan Cusó Espai MAE.Guillem Jiménez: Duquela. Sala Scanner. Silvia Batet: Pas de Carla, Iris, Raquel y Goretti Sala Scanner.
Barbara Cappi: Si te escuchara cuando te escucho, construiríamos un techo. Aula P4S5.

Divendres 16.11.18 - Auditori

10.15h Moving Objects. ¿Qué mueve a quien? ¿Quién mueve a qué? Constanza Brncic Monsegur, coreògrafa, ballarina i professora del Conservatori Superior de Dansa de l'Institut del Teatre. Presenta: Jordi Alomar
11.15h Conferència final: Ni sujet, ni objet, les marionnettes appartiennent à un territoire de l’indéterminé. Joëlle Noguès, titellaire, professora de la Université Toulouse – Jean Jaurès, codirectora d'Odradek, Pôle de création et développement pour les arts de la marionnette. Presenta: Alfred Casas

12.15h Pausa

12.45h Mostra del laboratori de Composició III a càrrec d'alumnes del Conservatori Superior de Dansa de l'Institut del Teatre, dir. Constanza Brncic. Col·loqui final moderat per Alfred Casas. Sala Scanner. 

INSCRIPCIÓ
Estudiants, aturats, socis UNIMA, jubilats, Institut del Teatre, CSD 15 €
Socis revista Putxinel·li 15 €
Inscripció general 20 €
El pagament de la inscripció, juntament amb l'assistència acreditada al simposi, dóna dret a l'obtenció d'un certificat d'assistència.
L'accés al simposi és lliure i gratuït per a qui no desitgi certificat d'assistència.
Per inscriure's com assistent al simposi cal emplenar el següent formulari en línia: https://goo.gl/forms/e3LGHQJh8BjBernA3 
També s'ha de fer l'ingrés corresponent als següent compte corrent un cop emplenat el formulari:
Caixa Bank - ES84 2100 0965 5002 0021 3692
La inscripció pot fer-se efectiva directament en el moment d'accés al simposi, pagant-se en efectiu a la taula de registre.

IDIOMES
Les llengües vehiculars del simposi són el català, el castellà, el francès i l'anglès. Cada ponent i participant és lliure de triar la llengua de presentació. Preguem es respecti la llengua anunciada i triada.

SPEED MEETING
Està prevista la realització d'un speed meeting sectorial entre assistents, participants i interessats el divendres 16 de novembre de 15 a 17 hores. Més informació i inscripcions al taulell d'entrada. Activitat gratuïta.

ÀPATS
El dijous 15 i el divendres 16 la cafeteria de l'Institut del Teatre ofereix un menú econòmic, amb un
reservat a disposició dels assistents al simposi.

Contacte: info@ifbarcelona.cat 


Preu
El pagament de la inscripció, juntament amb l'assistència acreditada al simposi, dóna dret a l'obtenció d'un certificat d'assistència.
L'accés al simposi és lliure i gratuït per a qui no desitgi certificat d'assistència.


Ubicació

Adreça
Auditori de l'Institut del Teatre
Plaça Margarita Xirgu s/n


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x