Logo Institut del Teatre

Del 3.5.2018 al 20.5.2018

gold

Amb els graduats de l'ESAD Jaume Viñas i Julia Barceló, Núria Milà (vestuari) i Judit Colomer (alumne de màster). 

Dues germanes, dones, nenes, adultes, joves o potser pingüines viuen en un lloc del qual no poden escapar. Ell les ha tancat per fora.
Elles, jocs innocents, jocs menys innocents, 7 llibres i les seves pròpies preguntes, somnis, amics imaginaris, pors i de tant en tant esperances.
Falten hores, minuts, segons, per a les 12 de la nit i una d’elles fa anys. Fer anys i créixer en un món que et limita i que et fa abandonar la infància molt abans d’hora, que te l’arrenca, t’esgarrapa i t’infecta les ferides. Si sobrevius dóna gràcies.
Però encara no són les 12 i el temps s’escurça i s’allarga a la seva voluntat, un passatemps rigorós que s’ha convertit en el dia a dia d’aquestes nenes, joves, adultes, dones, germanes o pingüines.
Aprendre a conviure com a única manera de viure, sobreviure i potser morir.

Direcció: Júlia Barceló
Dramatúrgia i ajudant de direcció: Jaume Viñas
Intèrprets: Alba Ribas i Meritxell Termes
Escenografia: Judit colomer
Vestuari: Núria Milà
Fotografies: Martina Matencio
 
A GoldiLocks serem testimonis d'una relació fraternal entre dues dones en un món on allò que les fa ser com són arriba decidit per algú altre,  anomenat 'ELL'. Un hermetisme, però, amb petites esquerdes per a la imaginació i la llibertat.
 
GoldiLocks és un aprenentatge constant, un creixement, una gestió i control de la informació, dels records, emocions i secrets de les protagonistes. Tots tenim secrets però alhora tots volem saber els secrets dels altres, potser perquè ens ajuda a conèixer-nos millor a nosaltres mateixos o potser per pura crueltat i morbositat.
 
El motor de l’obra sorgeix després d’una conferència a la Sala Beckett sobre Violència Invisible a càrrec de Núria Varela. A partir d’aquell moment es van realitzar unes sessions de treball de “laboratori” dramatúrgic on, a base d’exercicis, es van generar preguntes que van impulsar la necessitat d’escriure una història per contestar-ne algunes o per generar-ne de noves; amb tot aquest material el dramaturg i actor Jaume Viñas (Hàbitat, La Pista, Les estrebades d’una pinta trencada, Home Sweet Home, Lloronas; entre d’altres) va crear GoldiLocks.
 
L’actriu i directora Júlia Barceló firma la direcció d’aquesta peça. A la Júlia la coneixem més per la seva faceta d’actriu (Filla Del Seu Pare, Aüc, L’Hostalera, L’avar, Quietud Salvatge, entre d’altres), però no és la primera vegada que es posa al capdavant d’un projecte com a directora. Ja al 2013 va dirigir Bolxevics d’Aleix Aguilà, una producció de la Companyia Solitària (de la qual ella també és membre) que es va poder veure a la Biblioteca Nacional de Catalunya.
 
El nom de l’espectacle pot tenir diverses interpretacions. La traducció literal de l’anglès seria ‘cadenats d’or’, per les dues paraules que formen el títol 'GOLD' ('or') i 'LOCKS' ('cadenats'); però 'Goldilocks' també és com s’anomena en el món anglosaxó la protagonista del conte infantil Rínxols d'Or, una referència als contes i els jocs infantils que també són presents a l'obra.
 
Més informació i compra d'entrades en aquest enllaç
 
CARTELLERA IT és un recull informatiu dels espectacles externs en els quals prenen part professors, alumnes o graduats recents de l’Institut del Teatre. Programació a sales independents de l'Institut del Teatre.
Si esteu interessats en difondre algun espectacle envieu la informació a: comunicacio@institutdelteatre.cat 

Horari
De dimecres a dissabte a les 20.30h
Diumenge a les 19h


Preu
Entrada Anticipada: 12€
Entrada per a alumnes de teatres: 9,50€
50% de descompte amb el carnet de l'Institut del Teatre


Ubicació

Sala Atrium


Adreça
c/ Consell de cent, 435
08009 Barcelona

Tel. 931 82 46 06


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x