Logo Institut del Teatre

Estudiants del CSD, premiats en el Certamen Coreogràfic de Sabadell

Comparteix

5.10.2020

Re.titled, coreografia guanyadora del primer premi del Certamen Coreogràfic 2020

Re.titled, coreografia de Marina Pravkina i Alesya Dobysh, amb l’estudiant de 4t curs de l’especialitat de Coreografia i Interpretació del Conservatori Superior de Dansa, Adrián Vega, com assistent de direcció de la peça, ha rebut el primer premi de la quinzena edició del Certamen Coreogràfic de Sabadell, celebrat aquest diumenge 3 d’octubre al Teatre La Faràndula del mateix municipi. El premi consisteix en una aportació econòmica de 2.000 euros i l’estada en residència durant un mes a l’Estruch, així com la possibilitat de presentar la peça en el marc de la programació de la temporada següent de l’Estruch.

D'altra banda, la coreografia Ararat, de la Cia. Vaikonur, formada per Ester Guntín, estudiant de 4t de Coreografia i Interpretació del Conservatori Superior de Dansa, va rebre el segon premi i també el premi popular, consistents en una aportació econòmica de 1.000 € i 600 €, respectivament.

L’essència de Re.titled recau en l’experimentació estilística del llenguatge. És una peça que s’endinsa en el món de la seducció, s’apropa al límit de l’agressió i alhora també mira vers la vulnerabilitat, l’ajuda i les relacions de joc i poder entre les dones. El duet d’intèrprets són ballarines professionals desenvolupades a Moscou i que actualment treballen entre Espanya i Holanda.

Pel que fa a Ararat, és una peça abstracta i essencial basada en la continuïtat i en el detall i la precisió dels moviments que està inspirada en el viatge introspectiu de Komitas Vardapet, un destacat músic armeni que va callar fins a la seva mort.

Impuls a artistes emergents

El Certamen Coreogràfic de Sabadell, que es celebra des de l’any 2006, és una iniciativa de l’Associació de Dansa Petit Món i l’Estruch de l’Ajuntament de Sabadell. L’objectiu és donar suport i difondre les creacions de nous talents en l’àmbit de la dansa.

Aquest any, els imports econòmics del primer, segon i tercer premi s’han doblat. Alhora s’han quadruplicat el número de propostes rebudes respecte l’any anterior. Així, si al 2019 es van rebre 46 coreografies, al 2020 se n’han presentat 203.

L’Institut del Teatre, que participa com a jurat en el certamen, també atorga un premi que consisteix en una residència a la seu de l’escola  a Vic, el qual va ser per meMENto de Chriki'Z Company (França). En representació de l’Institut, participen com a jurats Carles Sala, director del l’Institut del Teatre de Vic, i Constanza Brncic, cap d’estudis de l’especialitat de Coreografia i Interpretació del Conservatori Superior de Dansa.


Continguts relacionats

  • Ararat, coreografia premiada amb el segon premi i el premi del públic

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x