Logo Institut del Teatre

Proclamats els finalistes del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2020

Comparteix

7.9.2020

Premi de Dansa 2020

El Jurat del Premi de Dansa 2020 de l’Institut del Teatre ja ha seleccionat els projectes finalistes que competiran per endur-se el guardó que es concedirà a finals de novembre. Es tracta de quatre projectes de diferents estils: Japan, de Mabel Olea; Oblivion, de Sílvia Batet; Podíkia, de Carmen Gómez i Spam. Only for you, de Clàudia Mirambell.

Sílvia Batet, Carmen Gómez i Clàudia Mirambell són graduades en Coreografia i interpretació del Conservatori Superior de Dansa (CSD), mentre que Mabel Olea ho serà previsiblement al novembre, un cop rebi la qualificació del treball final de grau en la mateixa especialitat.

Els quatre projectes finalistes rebran una ajuda econòmica per al desenvolupament d’una coreografia de fins a 15 minuts de durada. Les peces es presentaran en una gala que tindrà lloc el 29 de novembre al Mercat de les Flors en la qual s’escollirà la coreografia guanyadora del Premi de Dansa, la qual rebrà una dotació econòmica per convertir-la en un espectacle de 50 minuts que es programarà al Festival Grec de Barcelona 2021. D’altra banda, durant la gala també es faran mencions al millor intèrpret femení i masculí, i s’elegirà la millor coreografia a consideració del públic.

Sisena edició

Aquesta és la sisena edició del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre, un guardó que busca potenciar el treball de joves creadors i intèrprets, oferint-los un ajut econòmic a la producció, així com l’exhibició de la peça guanyadora i de les finalistes en contextos professionals.

Per poder participar al premi cal que el col·lectiu de professionals de la dansa que es presenta estigui integrat com a mínim per tres persones graduades del Conservatori Professional de Dansa, del Conservatori Superior de Dansa o que hagin finalitzat els dos anys d'estudis amb la Jove Companyia IT Dansa de l'Institut del Teatre. La persona graduada que fa de representant del col·lectiu ha d'haver obtingut el títol o certificat a partir de l’any 2015 (inclòs) o estar matriculat del Treball Final de Grau en el curs 2019-20.

El Premi de Dansa de l’Institut del Teatre està organitzat amb la col·laboració del Grec Festival Barcelona, Mercat de les Flors, Graner, Teatre Auditori de Sant Cugat, SAT Espai Dansat, La Caldera Les Corts, el Centre Cívic Barceloneta i l'Associació de Professional de la Dansa de Catalunya APdC i L'Estruch.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x