Logo Institut del Teatre

Xerrada virtual del Museu de les Arts Escèniques per celebrar el Dia dels Museus

Comparteix

18.5.2020

MuseumWeek 2020

El Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre (MAE) participa en la commemoració del Dia Internacional dels Museus amb una xerrada virtual per instagram el proper 21 de maig.

Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus que es commemora el 18 de maig, el MAE durà a terme el dijous 21 de maig, a les 19 h, un diàleg entre la conservadora del MAE, Carme Carreño i Joan Miquel Llodrà, guia del museu, durant el qual parlaran sobre el contingut de l’exposició permanent del MAE "La Memòria de les Arts Efímeres", i també sobre els materials que es guarden a la reserva del museu. Durant la sessió, que es podrà seguir des del perfil d'instagram del MAE, es respondran les preguntes de les persones que segueixin les explicacions a través de la xarxa.

Aquesta activitat culmina la celebració de la Museum Week, que diverses institucions culturals han celebrat de l'11 al 17 de maig a les xarxes socials i a la que enguany també s'hi ha sumat el Museu de les Arts Escèniques. 

Museum Week

La Museum Week es va engegar el 2014 a França. Actualment compta amb el suport de la Unesco i hi participen més de 60.000 entitats culturals d’un centenar de països com ara museus, galeries d’art, arxius i biblioteques d’arreu del món. L’objectiu és aconseguir que la cultura i les arts arribin a tots els públics, i alhora oferir la possibilitat als usuaris d’interaccionar més directament amb aquests espais i les persones que hi ha al darrere. 

L’edició d’aquest 2020, marcada per la crisi sanitària de la Covid-19, ha tingut per lema "Togetherness" (tots i totes units i unides), i les institucions participants han ofert continguts digitals seguint el format: 7 dies, 7 temes, 7 hashtags. Així, cada dia de la setmana, els continguts s'han centrat en una temàtica concreta. El dilluns 11, els protagonistes van ser els herois que estan fent front a la pandèmia sota l’etiqueta #heroesMW; el dimarts 12, el torn és per a la cultura en quarantena (#CultureInQuarantineMW); el dimecres 13, la temàtica va ser la força d’estar tots junts (#togetherMW); el dijous 14 es va convidar el públic a compartir els moments que hagin viscut en visitar museus (#MuseumMomentsMW), mentre que el divendres 14, el tema era el clima i el medi ambient (#climateMW). El cap de setmana, els focus han estat la tecnologia (#technologyMW) i els somnis (#dreamsMW).

Podeu seguir els continguts que aporta el MAE des dels seus comptes de Twitter, Facebook i Instagram.

 

 

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x