Logo Institut del Teatre

Disponible en castellà al RedIT "Textos del cos en joc", de Gemma Beltran

Comparteix

22.4.2020

libre Dei Furbi disponible al RedIT en castellà

El Reservori Digital de l’Institut del Teatre, RedIT, publica en format digital i en accés obert la versió castellana de Textos del cos en jocGemma Beltran 15 anys Cia. Dei Furbi. Vuit espectacles 2002-2017, de Gemma Beltran.

El llibre recull els textos de vuit dels espectacles d’aquesta companyia sorgida l’any 2002 a l’Institut del Teatre de la mà de la directora, dramaturga, actriu i professora de l’Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD), Gemma Beltran, amb un magnífic equip d’actors del curs d’interpretació.

El volum recull les obres Scherzo, Divertimento, Tocata i fuga, L’illa dels esclaus, marivodiada, Homes de Shakespeare, Asufre, La flauta màgica – variacions dei Furbi i la Trilogia Mozart.

La Companyia Dei Furbi, amb més de 15 anys de trajectòria, treballa el llenguatge teatral, sobretot al voltant d’allò que té de físic l’escena contemporània: els cossos però també els objectes, els sons de les paraules i alhora els elements audiovisuals.

Dei Furbi es caracteritza per una pràctica teatral centrada en la tradició que situa l’actor i el seu cos en el centre de l’acció dramàtica. Destaca per la seva vitalitat, la seva energia i el seu ritme en la utilització d’un ampli ventall de recursos actorals com la dansa, el cant a cappella, l’esgrima i la màscara, elements tots que es fusionen en la interpretació gestual i textual. La creació de Dei Furbi també revisa, actualitza i juga amb situacions i textos clàssics teatrals, literaris o de qualsevol provinença, fins i tot la més quotidiana. Afloren així els temes més universals, amb un to deliberadament còmic i alhora profundament humà.

Alguns dels seus espectacles han estat premiats. És el cas de la Flauta Màgica, que va aconseguir el Premi Max 2014 al millor espectacle musical, el Premio do público 2015 de la Mostra Internacional de Teatro Cómico e Festivo de Cangas i el Premi Guineueta 2014 al millor espectacle professional del Teatre Zorrilla de Badalona.

L’espectacle Asufre! també va ser guardonat a la 14a edició del Certamen Nacional de Directoras de Teatro de Torrejón de Ardoz mentre que Homes de Shakespeare va rebre el tercer premi el 2010 a la millor direcció a la 13a edició del Certamen Nacional de Directoras de Teatro de Torrejón de Ardoz.

Ara podeu gaudir en accés obert i format digital de la versió castellana d’aquesta publicació; Textos del cuerpo en juego. Gemma Beltran 15 años Cía. Dei Furbi. Ocho espectáculos 2002-2017 en aquest enllaç. 

El Reservori Digital de l’Institut del Teatre

El RedIT ofereix en format electrònic i de forma gratuïta textos d'autors catalans com Jordi Teixidor, Joan Ramis, Josep Palau i Fabre, Manuel de Pedrolo, Joan Ferrandis d’Heredia, Eduard Vidal i Valenciano, Rodolf Sirera i Ferran Soldevila.

A través del RedIT també es pot accedir a les publicacions i a la producció pedagògica i de recerca de la comunitat acadèmica de l’Institut del Teatre, així com consultar i fer cerques de tot el contingut dipositat. També s’hi difonen altres publicacions que sense ser producció de l’Institut pertanyen a l’àmbit de les arts escèniques.

Al marge del RedIT, l'Institut del Teatre també disposa de la col·lecció de textos del Repertori Teatral Català, iniciativa que s’emmarca dins del Projecte de Recerca de les Arts Escèniques (PRAEC), impulsat per l’Institut del Teatre en col·laboració amb la Xarxa Vives d'Universitats i l'Institut d'Estudis Catalans amb l'objectiu de rellegir i difondre tant la pràctica escènica com el patrimoni dramatúrgic dels Països Catalans, en tots els seus gèneres i manifestacions.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x