Logo Institut del Teatre

Els alumnes Yoel Ferré i Eva Jiménez guanyen el I Certamen de Dansa Espanyola de l’AEDEC

Comparteix

4.3.2020

Yoel Ferré i Eva Jiménez, alumnes del CPD

Yoel Ferré i Eva Jiménez, estudiants de sisè curs de Dansa Espanyola del Conservatori Professional de Dansa (CPD), han guanyat el primer premi en la categoria professional i en la modalitat de creació coreogràfica del I Certamen de Dansa Espanyola, organitzat per l'Associació d'Ensenyament de Dansa Espanyola de Catalunya (AEDEC). Els alumnes han obtingut el premi per la peça «En(GranaDos)», una creació lliure que van ballar amb música d’Enric Granados.

El certamen, celebrat el diumenge 1 de març al Teatre Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí, va comptar amb la participació d’uns 170 intèrprets, entre la categoria amateur i la professional.

Participació del CPD

En el concurs també van competir altres alumnes de sisè de Dansa Espanyola del CPD que van presentar peces coreogràfiques de creació pròpia en la modalitat de solistes. A més, un grup d’alumnes de 5è van participar com artistes convidats interpretant dues peces que es van poder veure durant el temps de deliberació del jurat: «6x1», coreografia de Montse Sánchez, professora del CPD, i «Réquiem», creació lliure de l'alumne Pol Martínez.

El principal objectiu del certamen, segons la vicepresidenta de l’AEDEC i coordinadora de l’esdeveniment, Vanesa Gálvez, és difondre la dansa espanyola a Catalunya, i alhora impulsar i donar a conèixer el talent dels intèrprets i coreògrafs que comencen a obrir-se camí en l’àmbit professional de la dansa espanyola.

El certamen estava dividit en dues categories, una adreçada a ballarins amateurs i l’altra a professionals o semi professionals. Alhora, els participants podien competir en la modalitat d’intèrprets solistes o de creació coreogràfica en les diferents disciplines de la dansa espanyola (flamenc, escola bolera, dansa estilitzada amb castanyoles, etc.). La categoria professional era oberta a la participació de ballarins d’a partir de 16 anys, mentre que en la categoria amateur podien participar ballarins a partir dels 8 anys. Entre els membres del jurat del premi hi van ser Mar Bezana, Eli Ayala i Xavier Bagà.


Continguts relacionats

  • Alumnes del CPD al certamen

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x