Logo Institut del Teatre

El Conservatori Professional de Dansa organitza CompARTir, una jornada d’intercanvi artístic entre instituts

Comparteix

21.3.2022

Imatge de la jornada CompARTir del 2019

L’Institut del Teatre acollirà el divendres 25 de març la segona edició de CompARTir, jornada que aplegarà alumnes de diversos instituts de Barcelona que cursen les diferents disciplines artístiques del batxillerat: el plàstic, l'escènic, la música i la dansa. Es tracta d'una trobada artística per compartir coneixements a partir de l'experimentació i la sensibilització al voltant de la música, les arts plàstiques, la dansa i el teatre. 

En la iniciativa hi participaran una seixantena alumnes de 1r de batxillerat de l'Escola Massana, l'institut Oriol Martorell i el Conservatori Professional de Dansa (CPD) de l'Institut del Teatre. Es crearan grups de treball amb estudiants dels diferents batxillerats que al llarg del matí hauran de crear un projecte interdisciplinari que es presentarà a la tarda davant la resta de participants. Els grups de treball es repartiran en l'espai exterior de l'Atri de l'Institut del Teatre o en entorns propers com els jardins del Grec o la plaça de Margarida Xirgu. 

Alhora, durant la sessió, els alumnes de cada centre faran una petita mostra de l'especialització artística que treballen al seu institut.

Dues edicions 

El curs 2018-2019 es va dur a terme la primera jornada del CompARTir, a iniciativa de l'alumnat de 2n de batxillerat del CPD, en detectar a través de l'assignatura d'Emprenedoria, la necessitat de conèixer les diferents disciplines artístiques per tal de tenir una visió més global dels estudis artístics i, alhora, experimentar amb facetes artístiques noves que puguessin inspirar i enriquir les seves creacions.

Davant els bons resultats de la iniciativa, on també hi van participar estudiants de l'Escola Massana, l'institut Oriol Martorell i el CPD, es va organitzar una nova edició el curs següent que, malauradament no es va poder realitzar a causa de la pandèmia. D'igual forma, el curs passat, davant les rígides restriccions per la Covid-19, es va decidir novament posposar-ne la convocatòria. 

L'edició d'aquest 2021-2022 està liderada per l'alumnat de 1r de batxillerat del CPD, que ha treballat la preparació del CompARTir en el marc de l'assignatura de Fonaments de les Arts.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x