Logo Institut del Teatre

ESAD i ESTAE tanquen el desembre amb tres espectacles dirigits per Roger Julià, Àlex Rigola i Ramon Simó

Comparteix

17.12.2019

Tallers de 4t de l'ESAD curs 2019-2020

Del 19 al 22 de desembre es podran veure al Teatre Ovidi Montllor, al Teatre Estudi i al Plató de l’Institut del Teatre, tres creacions escèniques dels alumnes de l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD). Es tracta dels tallers que realitzen els alumnes de quart curs de les especialitats d'Interpretació i d'Escenografia, junt amb els alumnes de segon de l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE).

En aquesta ocasió, els alumnes han estat dirigits per tres professionals de l’escena: el director, actor i músic Roger Julià porta a escena el musical «Les dames del perpetu socors», el director Àlex Rigola oferirà el muntatge «Urquinaona, 18 d'octubre» mentre que el director i professor de l’ESAD Ramon Simó adapta el text d’Albert Camus «La Pesta».

«Les dames del perpetu socors», adapta la brillant novel.la “The sopranos” d’Alan Warner sobre un viatge de sis joves amigues en un moment molt delicat, un moment de canvi. Amb les cançons d’Electric Light Orchestra de fons, el musical és un gloriós himne a l’amistat, joventut i la recerca de la llibertat.

Com cada any, els alumnes d’interpretació de l’itinerari de teatre musical, compten amb la col·laboració de l’Escola Superior de Musica de Catalunya (ESMUC), que hi participa a través dels músics en directe. Les funcions seran al Teatre Ovidi Montllor els dies 19 i 21 de desembre a les 20 h, el 20 de desembre a les 18 h i el 22 de desembre a les 18.30 h. L’aforament està limitat a 80 persones.

A «Urquinaona, 18/10/19», Àlex Rigola i els alumnes participants han partit de les escenes de l’obra “Roberto Zucco” de Bernard-Marie Koltés per situar, amb tota llibertat, els pensaments dels personatges de l’obra koltesiana a la Barcelona del passat 18 d’octubre. L’espectacle es podrà veure al Teatre Estudi els dies 19 i 20 de desembre a les 20 h, i 21 i 22 de desembre a les 17 i  a les 19 h. L’aforament estarà limitat a 40 persones.

Finalment, Ramon Simó dirigeix i adapta «La Pesta» d’Albert Camus, on una epidèmia de pesta arriba a una ciutat feliç, capgirarà la realitat i farà que els seus habitants hagin de buscar la manera d’enfrontar-s’hi, una metàfora de totes les plagues, biològiques, bèl·liques o polítiques que podem patir. El muntatge es podrà veure al Plató els dies 19 de desembre a les 18 h, 20 i 21 de desembre, a les 20h, i 22 de desembre a les 18.30 h

L'escenografia, vestuari i il·luminació de «Les dames del perpetu socors» i de «La Pesta» va a càrrec dels alumnes de l'especialitat d'escenografia de quart curs. 

Tant «Les dames del perpetu socors» com «Urquinaona, 18 d'octubre», compten amb la participació dels alumnes de 2n de l’ESTAE de les tres especialitats, so, maquinària escènica i il·luminació, que conjuntament amb els seus professors s’encarreguen de la coordinació tècnica, el muntatge tècnic i la gestió de la tècnica durant els assajos i funcions.

Per descobrir els futurs intèrprets i escenògrafs només heu de recollir les entrades (un màxim de dues per persona) a la taquilla del teatre des de dues hores abans de l’espectacle. L’entrada és lliure, condicionada a l’aforament de les sales.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x