Logo Institut del Teatre

El graduat del CPD, Albert Hernández Lledó, nomenat solista del Ballet Nacional de España

Comparteix

9.12.2019

Albert Hernández Lledó, graduat del Conservatori Professional de Dansa. Fotografia: INAEM

Albert Hernández Lledó, graduat en l’especialitat de dansa espanyola pel Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre (CPD) en la promoció 2014-2015, és des de primers de desembre ballarí solista del Ballet Nacional de España. Es tracta d’una fita molt difícil d’aconseguir que l’Albert, als seus 22 anys, ha rebut amb gran alegria quan tot just fa tres anys que forma part del cos de ball del Ballet Nacional de España.

De fet, en aquest últims tres anys l’Albert ha fet molts rols de solista a la companyia, malgrat que la seva categoria es corresponia fins ara a la de ballarí del cos de ball. Aquest fet, segons ha explicat, ha estat “una gran motivació” que el va animar a presentar-se a l’audició per ser solista. Precisament, sobre l’audició, l’Albert assegura que va ser “una prova molt difícil” en què va haver de demostrar el seu talent en totes les especialitats, des de la barra fins a l’escola bolera, la dansa estilitzada o el flamenc, i que va incloure també una prova de repertori.

En qualsevol cas, l’Albert inicia aquesta nova etapa amb molta il·lusió i amb les ganes de continuar treballant. Preguntat per la seva etapa al Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre, l’Albert només té bones paraules i bons records, així com un profund agraïment al professorat per la “llibertat, la seguretat i la confiança” que li van transmetre durant els seus anys d’estudi.

Se li fa difícil donar consells, en tot cas, després de graduar-se i obtenir el grau professional de dansa, recomana estudiar almenys durant un any més en un altre centre per perfeccionar i tenir noves referències. En el seu cas, en deixar el CPD va estar un any al Real Conservatorio Profesional de Danza Mariemma de Madrid.

Junt amb l’Albert, al Ballet Nacional de España també hi ha la Irene Tena, graduada del CPD en la mateixa promoció, i que actualment forma part del cos de ball femení.

Un currículum amb nombrosos premis

La trajectòria professional de l’Albert Hernández és breu però intensa. L’any 2014 va treballar amb la Peridance Contemporary Dance Company durant tres mesos a Nova York. El mateix any va participar en el Festival del Teatre Grec de Barcelona amb Romance de Curro el Palmo. Al 2015 va guanyar el premi d’interpretació en la XX Convocatoria Nacional de Danza Ciudad de Castellón per la seva coreografia Toroero. Al 2016 va guanyar el segon premi de coreografia al XXV Certamen Coreográfico de Danza Española y Flamenco de Madrid. I aquest 2019 ha obtingut el primer premi de Coreografia per Loca (extracte del seu espectacle Hilo Roto) en el XXVIII Certamen de Coreografía de Danza Española y Flamenco de Madrid.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x