Logo Institut del Teatre

LUAº, d’Andrea Jiménez guanya el Premi de Dansa 2019 de l’Institut del Teatre

Comparteix

9.12.2019

LUAº, coreografia d'Andrea Jiménez guanyadora del Premi de Dansa de l'Institut del Teatre 2019. Fotografia: Luis San Andrés

Andrea Jiménez ha estat la guanyadora del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2019 amb la peça LUAº. Jiménez, que és graduada del Conservatori Superior de Dansa en l’especialitat de Coreografia i Interpretació, i graduada en dansa espanyola pel Conservatori Professional de Dansa, fa una dècada que exerceix com a docent, alumna-creadora, concertista i ballarina freelance.

La seva coreografia, LUAº, va ser interpretada per cinc ballarines, entre les quals estava la mateixa Andrea Jiménez, junt amb Andrea Fernández, Aida González, Marina Paje i Chantal Soler. La peça va sorprendre per la seva força i perfecció interpretativa, i el jurat va destacar el fet que reflecteix la recerca d’un llenguatge propi i híbrid que aproxima el flamenc a l’escena de creació contemporània.

La coreografia rebrà una dotació econòmica per ser desenvolupada en un espectacle de 50 minuts que s’estrenarà en el marc del Festival Grec de Barcelona 2020.

Més guardons entre els finalistes

La gala del Premi de Dansa es va celebrar aquest diumenge 8 de desembre al Mercat de les Flors en una funció on el jurat va poder veure en directe les quatre coreografies finalistes: “(Un)certain Journey” de Sivgin Dalkilinc, “Meohadim” de Jacob Gómez, “Jellyfish” d’Ana Borrosa i “LUAº” d’Andrea Jiménez.

A banda de la coreografia guanyadora, el jurat va concedir el Premi a la Millor Ballarina (enguany no hi havia intèrpret masculí en cap de les peces finalistes) a Tanit Cobas, una de les ballarines de “Jellyfish” d’Ana Borrosa. Cobas és graduada en dansa contemporània al Conservatori Professional de Dansa i en l’especialitat de Coreografia i Interpretació pel Conservatori Superior de Dansa. A més, va ser membre d’IT Dansa, la Jove Companyia de Dansa de l’Institut del Teatre, entre setembre de 2017 i juliol de 2019.

En la gala també es va concedir per primera vegada el Premi del Públic, guardó que els assistents van atorgar a la coreografia “Meohadim” de Jacob Gómez.

D’altra banda, en el propers dies es coneixerà el Premi del SAT Teatre, que serà per a una de les tres coreografies finalistes que no ha resultat la guanyadora del Premi de Dansa. La peça elegida es podrà veure en format d’espectacle coreogràfic de 50 minuts al SAT Teatre en la temporada 2020-21.

Les quatre peces finalistes, en la versió de 15 minuts presentada a la gala, també es podran veure el 25 de gener a l'Estruch, fàbrica de creació de Sabadell.

Aquesta ha estat la cinquena edició del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre, un guardó que busca potenciar el treball de joves creadors i intèrprets, oferint-los un ajut econòmic a la producció, així com l’exhibició de la peça guanyadora i de les finalistes en contextos professionals.

El Premi de Dansa de l’Institut del Teatre està organitzat amb la col·laboració del Grec Festival Barcelona, Mercat de les Flors, Graner, Teatre Auditori de Sant Cugat, SAT Espai Dansat, La Caldera Les Corts, el Centre Cívic Barceloneta i l'Associació de Professional de la Dansa de Catalunya APdC i L'Estruch.

Més informació sobre el Premi de Dansa en aquest enllaç.


Continguts relacionats

  • Tanit Cobas (segona per la esquerra), una de les intèrprets de Jellyfish, guanyadora del Premi a la Millor Ballarina. Fotografia: Luis San Andrés
  • Meohadim, de Jacob Gómez, guanyadora del Premi del Públic. Fotografia: Luis San Andrés
  • (Un)certain Journey, una de les peces finalistes. Fotografia: Luis San Andrés
  • L'equip de Meohadim, guanyadors del Premi del Públic
  • Andrea Jiménez, guanyadora del Premi de Dansa 2019 per LUAº

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x