Logo Institut del Teatre

Mundos paralelos, nova actuació del Laboratori d’Investigació des del Flamenc de l’IT

Comparteix

28.11.2019

Mundos Paralelos, Projecte del Laboratori d'Investigació des del Flamenc de l'IT

El proper diumenge 1 de desembre el Projecte-Laboratori d’Investigació des del Flamenc de l’Institut del Teatre, projecte coordinat pel professor del Conservatori Superior de Dansa (CSD) Juan Carlos Lérida, surt al carrer amb una nova activitat.

Es tracta de “Mundos paralelos”, una ruta flamenca pel paral·lel que compta amb la presència de la historiadora Montse Madridejos i de diversos alumnes i graduats del CSD i del Conservatori Professional de Dansa (CPD) de l’Institut del Teatre.

L’activitat proposa una ruta pels llocs on el flamenc ha habitat en el Paral·lel i els seus voltants a partir d'una doble lectura. D'una banda, la mirada investigadora de la historiadora Montse Madridejos i per l’altra, la interpretació performativa del Laboratori d’Investigació des del Flamenc IT, coordinat per Juan Carlos Lérida.

Amb aquesta iniciativa es vol recuperar l'imaginari de la presència del flamenc en el Paral·lel, minoritzada en bona part de les recerques sobre la història d'aquest carrer, i portar-lo al present mitjançant una reinterpretació artística des del flamenc contemporani. Un recorregut des de finals del segle XIX i principi del XX fins als nostres dies: un viatge a peu des de Carmen Amaya fins a Enrique Morente, des del Teatre Olympia fins al Molino, passant per l’Arnau i la sala Bagdad.

“Mundos paralelos” s’emmarca dins del programa Creuem el Paral·lel, un projecte de l'Arnau Itinerant 2019 desenvolupat per Laberint Cultura, Tot Raval i Transductores.

Tindrà lloc el diumenge 1 de desembre a les 11h a la Plaça de Raquel Meller, 60. És una activitat gratuïta però condicionada a l'aforament. Cal inscriure’s enviant un correu amb nom i cognoms a hola@transductores amb l’assumpte “inscripció Mundos paralelos”.

El Projecte Laboratori d’Investigació des del Flamenc

El Projecte Laboratori d’Investigació des del Flamenc es crea l’any 2017 amb l’objectiu d’instaurar la investigació teòrica-pràctica en l'àmbit del flamenc a través de diverses trobades amb artistes, investigadors i teòrics de les arts escèniques, des d’un pensament i una pràctica contemporània, creant també vincles amb institucions i artistes.

A través de diverses sessions, es recullen reflexions i possibles vies d’investigació. El projecte “Mundo Paralelos” s’ha desenvolupat a través de les darreres sessions de novembre fetes a l’Institut del Teatre

El passat 22 de juny es va fer una trobada performativa al Solar de la Puri, al carrer de la Puríssima Concepció 20 de Barcelona, per tancar les sessions dutes a terme el curs 2018-19, del qual podeu veure un petit vídeo en aquest enllaç.

També dins del Congrés del Campus de les Arts Indisciplines, que es celebra del 28 al 30 de novembre, el Laboratori durà a terme una presentació a l’ESMUC dins la mostra “Passades” el divendres 29 de novembre a les 20h. La sessió és gratuïta i oberta a tothom.

 


Continguts relacionats

  • Laboratori al Solar de la Puri

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x