Logo Institut del Teatre

Mario García Sáez, coreògraf seleccionat al Tot Dansa 2020

Comparteix

25.10.2019

Tot Dansa 2018 al Mercat de les Flors

El cofundador, coreògraf i intèrpret del col·lectiu Erre que erre Mario García Sáez, ha estat seleccionat per la direcció artística del Tot Dansa, un programa educatiu organitzat per l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre per donar a conèixer la dansa contemporània als joves.

La proposta guanyadora, “Celebració. Els diumenges de la vida” ha estat triada “per l’interès de la temàtica de la proposta i les seves possibilitats d’aplicació en el context pedagògic i artístic del Tot Dansa” El jurat ha valorat positivament com exposa les estratègies d’aproximació, a través de la dansa, als joves alumnes en el llenguatge de les arts escèniques.

Mario G. Sáez és membre cofundador, coreògraf i intèrpret del col·lectiu Erre que erre, amb qui ha aconseguit diversos premis de coreografia, realitzat produccions escèniques i pel·lícules de dansa des de la seva fundació el 1996. Actualment col·labora com a intèrpret en diferents projectes, com ara K Danse (Toulouse), Cia Sebastián García Ferro (Barcelona), Ravid Abarbanel (Tel Aviv) o Albert Quesada (Barcelona), entre d’altres.

El programa educatiu Tot Dansa

Tot Dansa s’adreça als centres d’educació secundària i de batxillerat públics de la ciutat de Barcelona i està pensat perquè els alumnes des del seu propi centre formatiu i a través del seu professorat puguin conèixer els  codis i pràctiques del llenguatge del moviment i la dansa contemporània.

Tot Dansa s’inicia amb la selecció del coreògraf que ha de crear la peça que s’ensenyarà als centres formatius. Ara, la proposta seleccionada es desenvoluparà amb els professors dels centres participants i posteriorment aquests ensenyaran la coreografia creada als seus alumnes. El projecte finalitza amb una gala al Mercat de les Flors amb tots els centres participants on es mostra el resultat final. També participen escoles municipals de música de Barcelona, que adapten la música per a cada edició i la interpreten en viu el dia de la mostra.

L’Institut del Teatre al Tot Dansa

L’Institut del Teatre col·labora des dels inicis en aquest projecte de dues maneres. D’una banda, el coreògraf comptarà amb professors i alumnes en pràctiques de l’especialitat de pedagogia de la dansa del Conservatori Superior de Dansa (CSD) que l’ajudaran a formar als docents dels centres educatius i als seus alumnes. En aquest sentit, els professors ajudants de l’Institut del Teatre son Amaranta Velarde i Mireia de Querol del CSD i Maxime Iannarelli del Conservatori Professional de Dansa (CPD).En el cas dels alumnes, participa Anna Rosell, de quart de pedagogia de la dansa. 

D'altra banda, el Conservatori Professional de Dansa (CPD) i IT Dansa, oferiran al Teatre Ovidi Montllor unes funcions el 19 de febrer per a tots els participants del Tot Dansa 2020 amb diverses peces de dansa clàssica, contemporània i espanyola.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x