Logo Institut del Teatre

Últimes actuacions d’IT Dansa del curs 2018-19

Comparteix

5.7.2019

IT Dansa tallers lliures

Aquest mes de juliol IT Dansa, la Jove Companyia de Dansa de l’Institut del Teatre, fa les darreres actuacions abans de marxar de vacances. L’11 i 12 de juliol es podran veure al Teatre Estudi els tallers lliures, les creacions coreogràfiques dels propis ballarins interpretades també per ells mateixos.

El programa, consultable en aquest enllaç, inclou una desena de peces d’uns 10 minuts de durada. L’activitat és oberta al públic i gratuïta, i es podrà veure el dijous a les 20h i divendres a les 18h.

Posteriorment, el 20 de juliol, la Jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre viatjarà a França per participar al Festival de dansa Vaison Danses on interpretarà les peces "The Prom" de Lorena Nogal, "Kaash" d'Akram Khan, "In Memoriam" de Sidi Larbi Cherkaoui i "Whim" d'Alexander Ekman.

Més d'una vintena d'actuacions durant el curs 2018-19

Durant aquest curs 2018-19, IT Dansa ha dut a terme una vintena d’actuacions a Catalunya i a Europa interpretant les quatre peces d’aquests reconeguts coreògrafs. En aquest sentit, ha participat a la Quinzena de la Dansa Metropolitana ballant al Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet el mes de març  mentre que el febrer va  mostrar les seves coreografies  a més d’un centenar d’alumnes de diversos Instituts de la ciutat comtal que participen al programa de divulgació de la dansa Tot Dansa.

IT Dansa també ha actuat durant el mes de maig al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, amb funcions al cicle educatiu El Petit Liceu, i prèviament també s’han  pogut veure “Kaash”, “The Prom”, “Whim” i “In Memoriam” a Argentona, Vilafranca del Penedès, Igualada i Ripollet.

Pel que fa a la seva gira europea, que realitza anualment, aquest any s’ha dut a terme entre els mesos de febrer i març a diversos espais de Suïssa i França.

Preparant el curs 2019-20

El 31 de juliol IT Dansa marxarà de vacances però el 2 de setembre ja iniciarà un nou curs acadèmic amb noves cares. En aquest sentit, aquest postgrau de dos anys de durada està format per 16 ballarins i ballarines i cada any es renova la meitat dels seus integrants.

La direcció d’IT Dansa ja està tancant el programa d’actuacions del curs 2019-20 que inclou, com a novetat, una actuació al National Theater Bucharest, a Bucarest, el proper novembre.

IT Dansa, Jove Companyia de l'Institut del Teatre, és un projecte pedagògic creat el 1996 per l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, com a curs de postgrau per al perfeccionament de la formació de joves ballarins i ballarines. La direcció artística és a càrrec de Catherine Allard, formada com a ballarina al Nederlands Dans Theater i a la Compañía Nacional de Danza.

La principal missió de la companyia és proporcionar als graduats en dansa oportunitats de pràctica professional de dos anys —el temps que dura el postgrau— amb coreografies de destacats artistes i amb un programa d'actuacions al circuit teatral.

Al llarg de la seva trajectòria, IT Dansa ha estrenat més de 30 coreografies i ha fet més de 300 actuacions.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x