Logo Institut del Teatre

Col·laborem en el Projecte Art i Part portant el teatre comunitari al Grec

Comparteix

4.7.2019

Barricidi

Aquest cap de setmana es podran veure dins del Festival Grec de Barcelona tres espectacles de creació artística comunitària impulsats des d’Art i Part, una iniciativa que convida veïns i veïnes a crear espectacles a partir de la seva memòria, vivències i inquietuds. 

El procés creatiu és col·laboratiu, aplegant professionals i amateurs de cadascun dels barris participants i l’Institut del Teatre ha col·laborat en la proposta “Barricidi”, que es podrà veure el dissabte 6 de juliol al barri de Poble-sec i que planteja el problema de la gentrificació.  

Dirigit per Jordi Pérez, responsable de la sala la Vilella i de la companyia Sargantana, i la directora i coreògrafa Vero Cendoya, “Barricidi” és un espectacle itinerant que pretén situar l'espectador als dos costats del tauler de joc en què s'ha convertit el barri. El públic es passejarà tant entre els possibles inversors que faran de Poble-sec un barri atractiu i desitjable per a persones amb alt poder adquisitiu, com al costat de famílies de tota la vida que es queden sense casa per la pujada inassolible del preu dels lloguers. 

L’espectacle s’ha ideat després de mesos de recerca sobre el tema de la gentrificació, entrevistes amb persones directament afectades i la realització de diversos tallers, i ha comptat amb la implicació de diversos  col·lectius i institucions del barri com son Art&Coop, la sala teatral La Vilella, Transductores, Associació Susoespai, Trama, l'Institut del Teatre o el Mercat dels Flors. 

El resultat final es podrà veure dues vegades el 6 de juliol pels carrers del barri: a les 11.30 i a les 18 hores des de la Casa de la Premsa. 

Aquesta és la segona edició del programa Art i Part, impulsat per l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona. Els barris participants en aquesta ocasió han estat el Besòs, amb una proposta de circ comunitari, el Gòtic que ha optat pel teatre musical i Poble-sec que ha portat a terme una  itinerància. 

Els espectacles finals es podran veure aquest cap de setmana de forma gratuïta:  el musical “Pati de veïnes” al gòtic, el 4 de juliol a Le Bonne,  “Barricidi” als carrers de Poble Sec el 6 de juliol i “He vist un unicorn volar: era un globus“ al Besòs, a la Central del Circ, el  6 i 7 de juliol.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x