Logo Institut del Teatre

L’actriu Mercè Managuerra guanya el premi de teatre Memorial Margarida Xirgu

Comparteix

15.7.2019

Premi Margarita Xirgu a Mercè Managuerra

L’actriu, ex professora de l’Institut del Teatre i directora de l’espai escènic Dau al Sec, Mercè Managuerra, ha guanyat la 45a edició del Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu, el guardó de teatre més antic de l’Estat espanyol i que es concedeix a una actriu com a reconeixement per la seva interpretació en una obra presentada dins la temporada teatral barcelonina.   

El jurat, format per representants de deu grups de teatre amateur de Catalunya, ha atorgat a l’actriu el premi per la seva interpretació del personatge de Shylock en l’obra “El mercader de Venècia”, de William Shakespeare, amb dramatúrgia i direcció de Konrad Zschiedrich, que es va poder veure al Versus Glòries de Barcelona.

El jurat ha valorat la seva interpretació “sense grans artificis” i també ha volgut reconèixer la tasca de Managuerra com a “arriscada productora i incansable promotora de projectes”. En aquest sentit, l’actriu va fundar i dirigir durant deu anys el Teatre Akadèmia i des de l’any passat dirigeix el nou espai Dau al Sec situat al barri de Poble Sec de Barcelona.

El Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu l’atorga l’Associació ADB (Associació Dramàtica de Barcelona) amb el suport de l’Ajuntament de Molins de Rei, l’Institut del Teatre de Barcelona i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya.

El guardó es va començar a atorgar la temporada 1972/1973 i consistia en una ceràmica representant les dues cares del teatre, la tragèdia i la comèdia. A partir de l'any 1992, es lliura a les premiades un anell personalitzat i exclusiu realitzat cada any per una joiera, una idea impulsada per Frederic Roda inspirada en la tradició del teatre Isabelí, en què l’actor que es retirava lliurava un anell a un actor jove com a continuador del seu art.

Lliurament del Premi a l’Institut del Teatre

En aquesta ocasió, l'actriu Imma Colomer, guanyadora del Premi en l'edició 2018, lliurarà l'anell dissenyat per la joiera Elisenda Santacreu a Mercè Managuerra el proper dilluns 15 de juliol a les 19h al Teatre Estudi. L'acte és obert al públic però l'aforament és limitat i cal fer reserva d'invitacions per correu electrònic a teatres.it@institutdelteatre.cat

Coincidint amb els actes del 50 aniversari de la mort de Margarita Xirgu, aquest any es lliuraran també els Anells Xirgu a les 14 actrius guardonades en les primeres edicions del Premi que no disposen de l'anell: M. Fernanda d’Ocón, Teresa Rabal, Núria Espert, Carme Fortuny, Rosa M. Sardà, Júlia Gutiérrez Caba, Àngels Moll, Encarna Paso, Muntsa Alcañiz, Teresa Cunillé, Carme Elies, Àngels Gonyalons, Carme Sansa i Montserrat Carulla.

L’acte comptarà amb diverses intervencions artístiques i parlaments i finalitzarà a la Ronda de les Actrius (Plaça de Margarida Xirgu), on l’actriu descobrirà la placa dedicada.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x