Logo Institut del Teatre

Nova guia temàtica de titelles del MAE

Comparteix

28.6.2019

Guia temàtica de titelles del MAE

El Museu d’Arts Escèniques (MAE) de l’Institut del Teatre ha publicat una nova guia temàtica dedicada als titelles. Es tracta d’un recurs que vol facilitar l’accés a la documentació sobre titelles i teatre d’objectes que es pot trobar tant en els diferents catàlegs del MAE com també en externs.

Els recursos estan agrupats per centres i arxius sobre titelles, fons personals i institucionals, reculls de premsa, llibres, revistes i audiovisuals a les biblioteques, a la base de dades IBTD (accessible des dels ordinadors de l’Institut del Teatre) o en línia.

La col·lecció de titelles del MAE té un volum de més de 400 peces les quals es subdivideixen en titella, marioneta i complements. Els titelles més antics daten de finals segle XIX fins arribar a dia d’avui.

La col·lecció destaca per la importància de les peces, que al ser úniques  dins del món del titella, permeten estudiar l’evolució d’aquest gènere. En aquest sentit, es conserva també una mostra molt important de titella català, que permet un apropament a aquesta tipologia.

El MAE disposa de dues guies temàtiques més: una dedicada a la dansa,  i l’altra a les arts escèniques aplicades.

La guia temàtica de dansa s’estructura per les especialitats de dansa que s'estudien al Conservatori Professional de la Dansa i al Conservatori Superior de Dansa. Així, es poden trobar els recursos agrupats per dansa clàssica, contemporània, espanyola, coreografia i interpretació i pedagogia de la dansa.

En el cas de la guia d’arts escèniques aplicades, els recursos estan agrupats per llibres i vídeos, revistes i bases de dades, recull de premsa i recursos en línia.

Totes les guies temàtiques donen accés a la documentació i informació relacionada que es pot trobar en els diferents catàlegs del MAE (Escena Digital, Biblioescènic, Hemeroteca Digital, Base de dades d'Espectacles BDEC, Reservori de l'Institut del Teatre RedIT, Arxiu Audiovisual de les Arts Escèniques de Catalunya AAAEC) i també en  recursos externs (International Bibliography of Theatre and Dance IBTD i selecció de recursos web).


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x