Logo Institut del Teatre

Graduació de la primera promoció del Batxillerat en Arts de l’Institut del Teatre

Comparteix

17.6.2019

primera promoció de batxillerat en Arts de l'Institut del Teatre

Carla Andrades Palacios, Claudia Barber Boza, Marc Comellas Castells, Judit Entrena Mesa, Juan Ramón Garcés Saura, Glòria García Garrido, Paula Lages Meneses, Mia Lardner Semler, Coque López de Lamadrid Hernández, Anita Martín García, Maria Martínez Pérez, Bernat Martínez Sardà, Carla Pizarro Franco, Pere Sansaloni Servera i Anna Soler Canet són els primers alumnes a graduar-se de Batxillerat en Arts de l’Escola d’Ensenyament Secundari i Artístic/Conservatori Professional de Dansa (EESA/CPD). 

L’Institut del Teatre imparteix el Batxillerat integrat d'Arts i dansa des del curs 2017-18, fet que ha suposat un canvi substancial que reverteix en la qualitat educativa que s’ofereix a l’alumnat. 

Aquest divendres 14 de juny els alumnes van celebrar a l’Auditori de l’Institut del Teatre l’acte de graduació, acompanyats de les seves famílies, part del professorat d’ESO i batxillerat i l’equip directiu de l’escola. 

La directora de l’EESA/CPD, Marina Escoda, va donar l’enhorabona als alumnes per aquesta etapa que tot just ara acaben a més de donar les gràcies a les famílies per haver confiat en l’escola i haver-se atrevit a ser la primera promoció del Batxillerat en Arts. En aquest sentit, també va recordar a la professora Olga López, qui va apostar per implantar el batxillerat a l’Institut del Teatre amb l’anterior equip directiu del CPD.  

La coordinadora pedagògica, Montserrat Domingo, es va sumar a agrair el coratge de l’alumnat, de les famílies, de l’anterior i actual equip directiu del CPD i de la direcció de l’Institut del Teatre per tirar endavant el projecte del Batxillerat en Arts. També va destacar l’empremta que els alumnes han deixat tant a ella com a la resta de professorat i els va felicitar pels coneixements adquirits en la seva formació acadèmica, que tot just acabaven de demostrar en els exàmens de les proves d’accés a la universitat (PAU). 

Blanca Ferré, tutora de segon de batxillerat, va preparar dos vídeos molt especials per als alumnes, un on els professors que els han acompanyat durant els dos anys del batxillerat els dedicaven unes paraules i un altre amb fotografies de tots els alumnes que es graduen realitzades per l’alumne i company de promoció, Coque López. Ferré també va recordar als seus alumnes que no s'oblidessin de les fites de la vida, i que lluitessin per assolir-les. 

Durant l’acte de graduació també han intervingut Yolanda Garrido, mare d'una de les alumnes, que ha llegit un emotiu text en nom de les famílies, mentre que en nom de l’alumnat ha participat Maria Martínez, que ha destacat que els seus companys han estat per a ella com una gran família. 

Per acabar, els alumnes han rebut una orla amb fotografies dels seus companys i professors perquè els recordin ara que acaben una etapa i en comencen una altra. 

Batxillerat integrat d’arts i dansa

Després d’obtenir l’aval acadèmic del Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’acord econòmic de la Diputació de Barcelona, l’Institut del Teatre pot oferir els estudis de Batxillerat d'Arts i dansa. L'accés a aquests estudis és exclusiu pels alumnes que ja estan cursant de manera integrada els estudis d'ESO i el Grau Professional de Dansa al Conservatori Professional de Dansa. No obstant això, si a les proves d'accés alguna persona accedeix a un curs de dansa, i està en situació de fer el Batxillerat, podrà ser admès, sempre que hi hagi places. En propers cursos es preveu obrir la matrícula a alumnat provinent d’altres centres de secundària. 

El pla d'estudis del Batxillerat integrat d’Arts i dansa ofereix les assignatures de Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, Llengua estrangera, Ciències del món contemporani, Filosofia, Història de la Filosofia, Història, Història i fonament de les arts, Treball de recerca, Anàlisi musical, Cultura audiovisual i Emprenedoria. 

L’alumnat fa una reducció de les hores lectives que figuren al Decret, amb una assignatura de modalitat que es cursa en línia i la convalidació de les assignatures específiques. 


Continguts relacionats

  • La directora de l'EESA CPD Marina Escoda adreçant-se a l'alumnat
  • La coordinadora pedagògica Montse Domingo
  • Els alumnes atents a les paraules
  • La primera promoció de Batxillerat en Arts atenta a les paraules
  • Blanca Ferré, tutora de segon de batxillerat
  • Marina Escoda i Montse Domingo amb els alumnes que es graduen
  • Maria Martínez parla en nom de tots els companys que es graduen
  • Els alumnes reben la orla
  • La primera promoció de batxillerat en Arts de l'Institut del Teatre

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x