Logo Institut del Teatre

Postgrau en Escenificació i Tecnologia Digital: matrícula fins al 15 de novembre

Comparteix

23.10.2019

Postgrau en Escenificació i Tecnologia Digital

L'Institut del Teatre ha dissenyat el Postgrau en Escenificació i Tecnologia Digital, una formació innovadora i pionera a Espanya, que té l’objectiu de facilitar als professionals de les arts en viu, sobretot als qui es dediquen a les arts escèniques, la incorporació de les tecnologies digitals com un recurs escènic més.

El postgrau té com a col·laboradors l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), el Màster d'Art Sonor de la Facultat de la Universitat de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, la comunitat de creadors audiovisuals Telenoika, el centre de producció i recerca d'arts visuals Hangar, i la fàbrica de creació de les arts en viu L'Estruch, tots ells col·lectius que s’han aplegat en una xarxa de col·laboració on convergeixen entitats i institucions del territori amb interessos i continguts comuns per tal d’enriquir el projecte de formació professionalitzadora impulsat per l'Institut del Teatre.

El postgrau s’adreça tant a professionals dels àmbits de l’escenografia, la direcció d’escena, la dramatúrgia, la interpretació, la coreografia o la dansa, així com a perfils tècnics dels àmbits de l’audiovisual i multimèdia, el disseny de so i la il·luminació. Alhora, les persones graduades en arquitectura, disseny o comunicació audiovisual, i aquelles que treballen les arts visuals en general, són també destinatàries de la formació, en tant que els permetrà explotar les possibilitats que ofereix la tecnologia digital (imatge, llum, so i interacció) en les seves creacions.   

La matricula al postgrau es fins al 15 de novembre de 2019. Les classes es duran a terme entre els mesos de gener i desembre de 2020, preferentment els divendres tarda i dissabtes.

El postgrau es desenvoluparà a partir de pràctiques on s’experimentaran els coneixements i les eines adquirides. Simultàniament, s’analitzarà la manifestació artística contemporània mitjançant seminaris i conferències, a càrrec de artistes i professionals destacats de les arts en viu de l’actualitat.

Matrícula completa o parcial

El postgrau té una duració d'un curs acadèmic, però s'ofereix la possibilitat als alumnes de matricular-se parcialment i fer les assignatures en dos cursos. En qualsevol cas, els alumnes han d’escollir l'itinerari al qual volen matricular-se: «Imatge, il·luminació i dispositiu» o «So, interacció i dispositiu». La matrícula completa implica la realització d'un mòdul comú i de l’itinerari escollit.


Continguts relacionats

  • Postgrau en Escenificació i Tecnologia Digital

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x