Logo Institut del Teatre

«AMNÈ(I)S(T)IA: Say Sorry» es representa als Països Baixos

Comparteix

5.3.2019

AMNÈ(I)S(T)IA, d'IT Teatre. Fotografia: Kurt van der Elst

La producció del projecte pedagògic IT Teatre «AMNÈ(I)S(T)IA: Say Sorry» es podrà veure aquest mes de març a les ciutats belgues de Rotterdam i Gent.

Les funcions als Països Baixos es duran a terme el 6 i 7 de març a les 20.30h al Theater Rotterdam i el 8 de març a les 20.30h al NTGent/Arca gràcies a la col·laboració d’Action Zoo Humain i la Royal Academy of Fine Arts (KASK) de la School of Arts of University College Ghent.

Dirigida pel director, ballarí, intèrpret i investigador teatral belga Chokri Ben Chikha, «AMNÈ(I)S(T)IA: Say Sorry», fusiona teatre i dansa, i juga amb la televisió i el canal YouTube per parlar del silenci com a eina còmplice de la injustícia. El silenci per no parlar del passat més incòmode, d’etapes com el franquisme i la transició; però també el silenci per evitar parlar de problemes del present, com la immigració o l’islamisme. Al llarg de l’espectacle es desgranen aspectes com el perdó, les segones oportunitats, la reconciliació o l’oblit, i com aquests malmeten la vida familiar i l’amistat de les persones.

El muntatge es va estrenar el mes de novembre de 2018 a la Sala Beckett de Barcelona amb les entrades exhaurides, i també es va poder veure al Teatre Alegria de Terrassa, a la Sala Laboratori de Vic del Centre d’Osona de l’Institut del Teatre i al Teatre de Salt en el marc del Festival Temporada Alta de Girona.

Chokri Ben Chikha és director artístic de la Companyia Action Zoo Humain, i col·laborador de Milo Rau en la direcció artística del teatre NT Gent, a Bèlgica. 

Professionalització dels graduats

El projecte IT Teatre s’inicia el curs 2016-2017 com un projecte innovador i de recerca de l'Institut del Teatre, relacionat amb les tècniques i les estètiques més contemporànies, amb l’objectiu de facilitar als graduats i graduades de totes les especialitats de l'ESAD apropar-se a la realitat actual de l'espectacle.

La primera producció d’IT Teatre va ser el muntatge ESQUERDES PARRACS ENDERROCS, a partir de textos de Joan Brossa, sota la direcció de Carles Santos i Jordi Oriol, que es va poder veure el maig de 2017 al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

L’edició 2018 d’IT Teatre l’han integrat nou graduats d’Interpretació i dues graduades de Direcció i dramatúrgia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), que han treballat des de setembre fins a novembre tant amb Chokri Ben Chikha, com amb la coreògrafa Laura Neyskens.

La gestió tècnica de les funcions representades a Vic, Terrassa i Girona ha anat a càrrec d’IT Tècnica, un altre projecte professionalitzador i pedagògic, sorgit de l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE) de l’Institut del Teatre, i adreçat als titulats d’aquests estudis.

L’Institut del Teatre està treballant en la tercera edició d'IT Teatre, encapçalada aquest cop pel director i dramaturg Roger Bernat. Els graduats i graduades seleccionats participaran en el procés de creació, DE FOC I FLAMA (títol provisional) amb Bernat i el seu equip FFF, format per Roberto Fratini (dramaturg), Txalo Toloza (assistent de direcció i director tècnic), Cristóbal Saavedra (creació sonora),  Anna Rovira (creació llum),  Marie-Klara Gonzàlez (grafisme) i Helena Fabrés Fraylich (coordinació). El resultat final es podrà veure a l’edició 2019 del GREC, Festival de Barcelona.


Continguts relacionats

  • AMNÈ(I)S(T)IA, d'IT Teatre. Fotografia: Kurt van der Elst
  • AMNÈ(I)S(T)IA, d'IT Teatre. Fotografia: Kurt van der Elst

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x